Pasti Jadi Tumpuan Peminat Bola S3pak Kelantan

Kota Bharu: Pengendali Kelantan United Football Club (KUFC), Akira Higashiyama membvru tiga mata penuh dalam aksi men3ntang Kelantan FC, esok.

Akira berkata, kemenangan pada aksi Kelantan ‘derby’ itu dalam s4ingan Liga Perdana sangat penting kerana sudah pasti pert3mbungan ‘abang’ dan ‘adik’ itu menjadi tumpuan utama peminat bola s3pak negeri ini.

Katanya, tambahan pula sas4ran mereka untuk tidak terc!cir mata memandangkan kedua-dua pasukan kini berkongsi tujuh mata di kedudukan keenam dan ketujuh carta liga.

“Kami tidak pandang rendahKelantan FC malah menghormati mereka sebagai pasukan lebih senior. Kami bersiap sedia dan tunggu keputusan esok,” katanya.

Akira berkata, pasukannya kini giat menjalani latihan di padang Mardi yang lebih menjurus sebagai persediaan g3tir menghadapi pasukan kendalian Marco Ragini.

Katanya, para pemain kini berada dalam keadaan bersemangat dan positif untuk menghadapi pertemuan esok yang bakal menjadi perl4wanan besar dan tumpuan terutamanya buat semua pendukung bola s3pak di Kelantan.

“Kami turun sebagai pasukan bukan pilihan namun tetap cuba mencari kemenangan,” katanya lagi.

Untuk r3kod, kedua-dua pasukan pernah bertemu musim lalu dengan kemenangan berpihak kepada Kelantan FC dengan j4ringan 2-0 pada aksi Liga Perdana 2020.

Sumber MH