Pasti Menjadi Misi Utama Terengganu FC

KUALA LUMPUR: Selangor FC sekali lagi akan menjadi tumpvan bagi aksi kedua Liga Super musim ini apabila akan berdepan Terengganu FC (TFC) di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, malam ini.

Persembahan meyakinkan pasukan itu ketika men3waskan Sri Pahang FC dalam aksi pertama, Sabtu lalu meletakkan mereka di kedudukan ter4tas liga ketika ini dan kekal sebagai pasukan yang mampu menc4bar kejuaraan.

Prestasi cemerlang Oliver Buff yang mel3dak dua gol ketika berdepan skuad Tok Gajah itu sekali lagi dit4gih pengendalinya, Karsten Neitzel sambil mengharapkan gandingan dua penyerang berb!sa, Shahrel Fikri Fauzi dan Ifedayo Omosuyi menjadi pengg3mpur di kubv TFC.

Justeru, Neitzel sudah pasti meletakkan harapan tinggi untuk anak buahnya mengekalkan momentum kemenangan dan semangat kerjasama berpasukan seperti dipamerkan ketika berdepan Sri Pahang.

“Apa yang lebih penting bagi saya adalah kami beraksi secara berpasukan, itu yang mustahak. Semangat berpasukan semua pemain sangat bagus (ketika berdepan Sri Pahang) dan ia amat penting untuk masa depan kami,” katanya.

Aksi s3ngit dijangka dipamerkan pada perl4wanan malam ini kerana TFC juga bukan cal4ng-cal4ng pasukan apabila skuad kendalian Nafuzi Zain itu turut membuka kempen musim ini dengan langkah kanan selepas men3waskan UiTM FC 2-1 di Shah Alam, Sabtu lalu.

Nafuzi menganggap bukan hanya Buff, Shahrel dan Ifedayo yang perlu di4wasi, tetapi kualiti pemain Selangor yang lain seperti Wan Zack Haikal Wan Nor juga tidak boleh dipandang mudah.

“Misi utama kami di sini tetap untuk mengut!p tiga mata berd3pan Selangor FC selepas kita bermula dengan cukup baik sewaktu men3ntang UiTM FC. Pemain mereka kebanyakannya memang berkualiti dan cukup berb4haya di atas padang. Jadi kami kena bersedia dengan segala str4tegi.

“Sekarang, ada pemain yang masih ced3ra seperti Petrus Shitembi dan saya akan buat beberapa perubahan yang sepatutnya untuk bertemu Selangor untuk kita tetap fokus misi tiga mata,” katanya.

Sumber BH