Pelancaran Terbaru Selangor FC

SHAH ALAM: Selangor FC melancarkan jersi ‘away’ atau aksi ditempat l4wan bagi menghadapi s4ingan musim ini secara digital di semua platform media sosi4l mereka semalam.

Pelancaran jersi skuad The Red Giants ini adalah kedua musim ini selepas jersi ‘home’ untuk kegunaan di gelanggang sendiri pada 1 Februari lalu.

“Hadir dengan warna asas biru gelap dan disertakan dengan corak berwarna biru neon, jersi ini direka dengan menyvntik unsur progresif dan adunan jati diri kelab yang berteraskan motif setiap daerah di Selangor.

“Dari segi pemilihan warna, warna biru gelap melambangkan kesepaduan rakyat Selangor yang bersatu dalam memberi sokongan padu kepada pasukan Gergasi Merah, manakala warna biru neon pula merupakan simbolik kepada pembaharuan untuk masa depan yang ingin dicorakkan oleh pasukan ini,” kata Selangor FC dalam l4man sesaw4ngnya.

Pengurusan Selangor FC berharap jersi ‘away’ yang bertemakan kesepaduan rakyat Selangor serta unsur moden itu dapat membawa aura kejuaraan dan meniup semangat perju4ngan yang tinggi kepada semua pemegang t4ruh Selangor FC dalam misi membvru kejayaan pada tahun ini.

Jersi away baharu ini kini boleh dibeli menerusi lam4n ses4wang SelangorFC.com.

Sumber BH