Pemain Baharu Kelima Terengganu FC

KUALA TERENGGANU: Wakil negara dalam sa!ngan Piala AFC musim depan, Terengganu FC (TFC) meng!kat pemain baharu kelima apabila menandatangani bekas kapten pasukan UKM FC, Asnan Ahmad.

Sebelum ini skuad Penyu sudah meny4mbar dua bintang muda Kelantan, Nik Akif Syahiran Nik Mat dan Shahrul Nizam Ros Hasni, selain pemain tengah Pahang, Faisal Abdul Halim dan pemain sayap UiTM FC, Muhamad Arif Mohamed Anwar bagi memperkasakan lagi pasukan itu.

“TFC menjadi destinasi baharu buat Asnan Ahmad selepas sekian lama berkhidmat dengan bekas pasukannya UKM FC. Pemain itu meng!kat kontrak selama setahun. Selain beraksi di posisi pertahanan, ia mampu bermain di posisi lain termasuk bahagian tengah bersesuaian dengan karakternya yang sentiasa positif dan tenang di padang.

“Jadi TFC menjadi landasan terbaik buat pemain berusia 27 tahun itu mengembangkan lagi kariernya dalam situasi baharu berbanding ketika beraksi dengan skuad The Varsity Boys.

“Apa yang diharapkan, kehadiran bekas tonggak UKM itu mampu memantapkan lagi jentera pasukan lebih-lebih lagi TFC bakal bersaing di pentas Asia selain mengharapkan dia dapat menyesuaikan diri dengan cepat bersama rakan sepasukannya,” kata kenyataan TFC.

Sepanjang kariernya, Asnan berjaya membantu UKM FC mara ke final Piala Cabaran sebanyak dua kali iaitu pada 2018 dan musim lalu.

“Jadi TFC menjadi land4san terbaik buat pemain berusia 27 tahun itu mengembangkan lagi kariernya dalam situasi baharu berbanding ketika beraksi dengan skuad The Varsity Boys.

“Apa yang diharapkan, kehadiran bekas tonggak UKM itu mampu memantapkan lagi j3ntera pasukan lebih-lebih lagi TFC bakal bersa!ng di pentas Asia selain mengharapkan dia dapat menyesuaikan diri dengan cepat bersama rakan sepasukannya,” kata kenyataan TFC.

Sepanjang kariernya, Asnan berjaya membantu UKM FC mara ke final Piala Cab4ran sebanyak dua kali iaitu pada 2018 dan musim lalu.

Sumber-BH