Pemain Dar4h Kacukan Rekrut Terbaru

KUALA LUMPUR: Pemain berd4rah kacukan, Darren Lok sah memperkuat cab4ran PJ City FC selepas menjadi r3krut terbaru diik4t pasukan itu bagi sa!ngan Liga Super musim depan.

Pengendali skuad ‘Phoenix, P Maniam mengakui bekas peny3rang kebangsaan itu memiliki kriteria yang dimahukan dan diyakini mampu membantu pasukan itu memberi cab4ran kepada pasukan lain dalam kancah bola s3pak tempatan.

“Antara faktor kita mahukan Darren kerana dia ada kelebihan daripada segi fizikal dan bijak mencari ruang untuk mengutip hantaran. Dengan corak permainan kita, kami percaya kemasukannya akan membantu memperkemas jent4ra ser4ngan PJ City FC.

“Walaupun dia adalah peny3rang yang berbeza dengan apa yang kita ada sebelum ini, dia tetap memiliki penyudah yang baik. Dia akan membantu khususnya dalam corak serangan balas pantas,” kata Maniam.

Selain Darren, PJ City FC juga mendapatkan khidmat beberapa pemain tempatan lain antaranya bekas pemain tengah Perak, Ahmad Khairil Anuar ataupun ‘Beto’ dan bekas pertahanan Selangor, K Prabakaran.

Sementara itu, Darren yang juga bekas peny3rang Terengganu FC (TFC) mengakui tertarik dengan projek yang dilakukan pasukan itu selepas hanya akan menggunakan khidmat pemain tempatan pada musim 2021 nanti.

“Selepas mendengar pasukan ini akan menggunakan keseluruhan pemain tempatan, saya berminat kerana situasi ini akan memberikan lebih banyak peluang kepada peny3rang seperti saya untuk beraksi.

“Sudah tentu saya mahukan minit permainan tetapi saya tahu perlu bekerja keras untuk mendapatkan tempat dalam kesebelasan utama.

“Apapun, saya teruja untuk mengharungi cab4ran baharu dan saya sentiasa menantikan peluang sebegini,” katanya.

Sumber-BH