Pemain Import Baharu Buat Pasukan The Red Giant

KUALA LUMPUR: DNA Jerman terus ‘mengalir’ di Selangor FC selepas pasukan itu sah meng!kat pertahanan tengah dari Eropah Barat itu, Tim Heubach untuk memperkasa bent3ng bagi mengh4rungi sa!ngan Liga Malaysia (Liga M) musim depan.

Pemain dari Neuss, Jerman itu menjadi pemain import baharu pertama buat The Red Giants musim depan selain menjadi pemain baharu kedua selepas mereka sudah meng!kat penyerang kebangsaan, Shahrel Fikri Md Fauzi sebelum ini.

Kelebihan fizikal dengan ketinggian 1.92 meter pasti dit4gih untuk mengukuhkan lagi pertahanan Selangor FC selain pengalamannya beraksi di sa!ngan Divisyen Dua Bundesliga men3ntang pasukan elit di Jerman.

Selangor bakal menjadi kelab Asia pertama buat pemain berusia 32 tahun itu dengan dia pernah beraksi bersama Borussia Monchengladbach II, 1 FC Kaiserslautern dan FSV Frankfurt selain di Maccabi Netanya dalam Liga Perdana Israel.

Pertahanan itu berkata, dia sudah ‘meng0 rek’ maklumat mengenai pasukan baharunya itu dan mengakui mahu merasai cab4ran baharu dengan bola s3pak di Asia.

“Saya tidak pernah sampai ke Asia sebelum ini dan ingin mencari cab4ran baru di sini sebelum pulang ke Jerman suatu hari nanti.

“Semasa saya diberitahu oleh Michael Feichtenbeiner mengenai Selangor FC, saya sangat teruja dan menonton banyak video berkaitan pasukan Gergasi Merah di YouTube dan perl4wanan siaran langsung.

“Jadi timbul keyakinan untuk saya bermain untuk pasukan ini dan saya gembira dapat menjadi sebahagian daripada perancangan terbaharu Selangor FC,” katanya.

Sebagai rekod, Selangor FC mengekalkan dua pemain import daripada musim lalu iaitu penjaring terbanyak Liga Super, Ifedayo Olusegun dan Safuwan Baharudin yang mengisi kuota import ASEAN.

Sumber-BH