Pendatang Baharu Memang Menantikan Aksi Men3ntang JDT

Kuala Lumpur: Ketua jurulatih Penang FC, Tomas Trucha meletakkan kepercayaan tinggi ke atas semua pemain untuk memberi tent4ngan s3ngit kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam aksi kedua Liga Super meskipun mengakui perl4wanan yang cukup suk4r akan dihadapi mereka di Stadium Sultan Ibrahim, esok.

Selepas anak buahnya mempamerkan prestasi member4ngsangkan berdepan Kuala Lumpur City FC Sabtu lalu untuk meraih tiga mata pertama, Trucha percaya mereka kini dalam momentum terbaik untuk meneruskan persembahan lebih g4rang bagi mengatasi juara Piala Sumbangsih itu.

Gandingan yang cukup baik di b3nteng menerusi pemain Ryuji Utomo dan Rafael Vitor selain penjaga g0l, Samuel Somerville yang berjaya melakukan “clean sheet” pertama tempoh hari, menyaksikan Penang FC dijangka mampu untuk memberi kesuk4ran kepada as4kan JDT selain mengharapkan mereka turut mampu men3mbusi g4wang tuan rumah lebih awal.

Mengakui r3kod dimiliki skuad kendalian Benjamin Mora itu meletakkan mereka sebagai pasukan yang suk4r diatasi ketika ini, Trucha bagaimanapun sudah bersedia dengan perancangan terbaik dalam usaha menidakkan pergerakan l4wan untuk mengu4sai keseluruhan perlaw4nan.

“Saya berpuas hati apabila kami dapat memulakan aksi dengan baik untuk meraih tiga mata pertama, dan sememangnya sas4ran kami memang untuk mulakan aksi pertama Liga Malaysia dengan langkah kanan.

“Seterusnya berdepan JDT di mana kami menghormati mereka sebagai pasukan yang kuat, dan Penang FC selaku pendatang baharu Liga Super akan cuba sehabis baik untuk mendapatkan keputusan terbaik pada malam esok.

“Saya memang menantikan aksi men3ntang JDT kerana apabila kita berdepan l4wan kuat, daripada situ kita boleh lihat pasukan ini berada di tahap mana dan boleh nilai balik dekat mana kel3mahan ketara yang ada selepas perl4wanan.

“Apa-apa pun, kami sudah bersedia dengan segala pelan untuk memastikan pasukan mampu memberi kesuk4ran kepada JDT dan mengharapkan kita tidak t3was dengan mudah”, jelasnya.

Sumber MH