Pengakuan Peny3rang KDA FC

Alor Setar : Peny3rang Kedah Kpah Sherman mengakui bukan satu tugas mudah untuk bers4ing dengan skuad Johor Darul Ta’zim (JDT) pada aksi perl4wanan Sumbangsih mer3but Piala Sultan Ahmad Shah yang akan membuka s4ingan Liga Malaysia (Liga M) pada 5 Mac ini.

Dia yang mel3dak enam gol dalam 11 perl4wanan musim 2020 bagaimanapun mengakui cab4ran besar bakal dilalui skuadnya untuk mengh4dapi aksi perl4wanan penting itu dengan segala perancangan yang dipersiapkan pasukan termasuk melalui lima perl4wanan pramusim yang tamat pada 27 Februari lalu.

“Kami sudah memberi usaha terbaik dalam latihan dan perl4wanan pramusim yang disediakan sebelum ini dan segala yang ditetapkan oleh ketua jurulatih bakal menjadi panduan yang sangat berguna untuk memulakan aksi perlaw4nan Sumbangsih jumaat ini.

“Men3ntang JDT bukan sesuatu yang mudah tambahan beraksi di tempat l4wan, malah kami perlu lebih bersedia dan memiliki keazaman yang tinggi dalam usaha memastikan piala berkenaan dapat kami bawa pulang ke Kedah kali ini.

“Sudah pasti saya sebagai peny3rang mahukan aksi yang lebih bertenaga dalam gandingan bersama pemain-pemain lain untuk memulakan liga musim ini dan pada masa yang sama saya berharap semua penyokong dapat terus mendoakan kejayaan kami,” katanya.

Manakala bagi peny3rang kedua KDA FC iaitu Kipre Tchetche pula melahirkan rasa terujanya untuk kembali menyambung ‘tugas’ penting buat KDA FC selepas liga dihentikan tahun lalu.

“Seperti tahun lalu juga saya mahu memberi fokus 100 peratus untuk memulakan aksi liga musim ini dan membvru kemenangan dalam dengan permulaan perl4wanan Sumbangsih jumaat ini.” katanya.

Kedah yang terlepas peluang mend4kap piala berkenaan pada tahun lalu kini berazam memulakan kempen Liga M dengan kejayaan pada s4ingan musim ini.

Pada perl4wanan sumbangsih 2020, Johor Darul Ta’zim (JDT) muncul pemenang selepas menjul4ng Piala Sultan Ahmad Shah dengan men3waskan Kedah 1-0 di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri, Johor.

Sumber MH