Pengendali JDT Beri Ulasan Pada Ubi Muda JDT

Shah Alam: Pengendali Johor Darul Ta’zim (JDT) Benjamin Mora melihat kelinc4han ubi mudanya, Arif Aiman Mohd Hanafi adalah rev0lusi pasukan dalam membariskan pemain berkebolehan pada masa akan datang.

Beliau berkata, kemampuan yang ditunjukkan pemain berusia 18 tahun itu sekali gus menunjukkan JDT mempunyai kekuatan seimbang di semua peringkat sekali gus tidak akan gus4r jika beberapa tonggak mereka dih!mpit kec3deraan.

“Kami sering bercakap dengan Arif dan banyak membantunya dapatkan keyakinan. Dia ada kemahiran, bakat dan masa depan. Dia tahu apa yang perlu buat dan ini sesuatu yang bagus untuk kami.

“Bakat yang dipamerkan oleh Arif adalah rev0lusi kepada pasukan di mana dia memahami apa yang perlu dilakukan apabila diturunkan malah larian lajunya mampu kuc4r kac!rkan bent3ng l4wan,” katanya.

Sementara itu, jurulatih UiTM FC, Frank Bernhardt jelas tidak dapat menyembunyikan kekec3waannya terhadap ker4puhan barisan pertahanan hingga bol0s empat g0l men3ntang JDT.

“Saya boleh katakan persembahan barisan pertahanan agak bvruk. Walaupun sudah diingatkan pada sesi latihan namun masih lagi membuat kesal4han sama sehingga mudah dib0losi empat g0l,” katanya.

Perl4wanan di Stadium UiTM Shah Alam semalam menyaksikan juara tujuh kali Liga Super itu jelas sekali suk4r digug4t apabila mencatatkan kemenangan ‘h4trik’ dengan men3waskan UiTM FC 4-0.

G0l terbabit disumbangkan Arif, Gonzalo Cabrera, Bergson dan Symer Kutty Abba sekali gus mengukuhkan kedudukan JDT di persada liga dengan sembilan mata.

Selain itu, pengendali Kuala Lumpur City FC Bojan Hodak berpuas hati dengan prestasi anak buahnya walaupun gag4l membawa pulang tiga mata ketika berkunjung ke Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya men3ntang Selangor FC semalam.

“Saya berpuas hati dengan prestasi pemain kerana mereka berjaya meng3kang sebarang as4kan l4wan walaupun Selangor FC dilihat lebih mengu4sai bola sepanjang tempoh perl4wanan,” katanya.

Sumber MH