Pengendali Terengganu FC Berada Dalam Keadaan B4haya

KUALA TERENGGANU: Pengendali Terengganu FC (TFC), Nafuzi Zain yang kini berada dalam keadaan bah4ya berhubung prestasi semasa pasukan, bersedia menerima apa jua keputusan daripada pihak pengurusan Terengganu Football Club (TFC) Sdn Bhd.

Katanya, beliau bertanggungjawab atas tiga kek4lahan berturut-turut skuad Penyu itu termasuk t3was tipis 1-0 kepada juara Liga Super musim ini, Johor Darul Ta’zim (JDT) pada aksi kedua terakhir di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, malam tadi.

Kata jurulatih kelahiran Kelantan itu, kini terpulang kepada pihak pengurusan lebih-lebih lagi selepas beliau menerima surat tunjuk sebab petang Jumaat lalu berhubung prestasi pasukan yang sebelum itu t3was dalam dua aksi berturut-turut kepada Kedah Darul Aman FC (KDA FC) 2-1 dan Kuala Lumpur City FC (KL City FC) 1-0.

Bagaimanapun Nafuzi berkata, tek4nan bagi seseorang jurulatih berhubung perkara itu adalah normal lebih-lebih lagi beliau sudah ada pengalaman pada tahun sebelum ini.

“Selepas latihan petang kelmarin (Jumaat) sebelum pertemuan dengan JDT, saya menerima surat tunjuk sebab yang ditandatangani Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) TFC Sdn Bhd, tapi bagi saya itu adalah normal untuk saya yang mengalami dua kekal4han berturut-turut sebelum itu.

“Namun tidak dinafikan keputusan itu memang mengec3wakan semua, tapi bagi saya kita bers4ing di kelompok atasan liga dan bukannya dalam zon peny!ngkiran, yang penting sekarang adalah sunt!kan moral yang boleh meningkatkan lagi motivasi pemain.

“Tapi saya menerima apa-apa keputusan daripada pihak pengurusan atas kek4lahan ketiga berturut-turut, bagi saya tiada masalah kerana yang penting adalah pemain gembira dengan saya.

“Namun selepas menerima surat itu mungkin tek4nan kepada saya tapi saya tidak memberi tek4nan kepada pemain walaupun mereka tahu perkara ini, malah pemain beraksi dalam keadaan tanpa tek4nan malam ini (malam tadi).

“Surat tunjuk sebab itu adalah tanggungjawab saya, kek4lahan mungkin kelem4han saya sebagai jurulatih,” katanya selepas tamat perl4wanan men3ntang JDT malam tadi.

Mengulas perl4wanan itu, beliau mengakui JDT berada pada kelasnya yang tersendiri dan sukar buat anak buahnya untuk mengulangi kejayaan menc4lar 3go skuad Harimau Selatan sebagaimana aksi pusingan pertama.

Sumber-BH