Pengendali Terengganu FC Tergelak Terbaca Berita Tersebut

PENGENDALI Terengganu FC (TFC), Nafuzi Zain menafikan kelab itu mahu mendapatkan khidmat pemain pertahanan Perak FC, Shahrul Saad seperti yang ditul4rkan banyak pihak di laman sos!al ketika ini.

Menurut Nafuzi, berita itu hanya khabar angin kerana TFC tidak berhasrat untuk menambah pemain pada ketika ini.

“Sebenarnya saya terbaca berita pun terg3lak. Sebab saya sendiri tidak pernah bercakap untuk ambil pemain lain. Sebab sekarang ini saya lebih fokus kepada pasukan saya. Masalah team lain saya tak ambil kisah sangat.

“Bagi saya, ia hanya khabar angin sahaja. Memang kita perlukan pemain yang bagus seperti Shahrul Saad yang memang seorang pertahanan yang bagus di Malaysia ini. Tetapi bukan senang dan bukan mudah untuk dapatkan pemain seperti dia,” katanya selepas perl4wanan Liga Super men3ntang Sri Pahang pada Selasa.Terdahulu, Perak FC did4kwa sedang dil4nda masalah tungg4kan gaji dengan beberapa pemain sedia untuk angkat kaki meninggalkan The Bos Gaurus.

Ia sekali gus timbul khabar angin mengatakan beberapa kelab sedia untuk mendapatkan pemain Perak FC dengan TFC juga sedang meng!ntai Shahrul untuk memperkuatkan bent3ng kelab dari Pantai Timur itu.

Dalam pada itu, Nafuzi tidak meletakkan sebarang sas4ran untuk mer3but kejuaraan Liga Super selepas menyaksikan skuad Penyu tersebut terik4t 1-1 dengan Sri Pahang FC di Stadium Darul Makmur.

“Apa yang penting untuk pasukan saya adalah konsistensi pemain saya. Kita telah terlepas empat kemenangan dalam empat perl4wanan terakhir.

“Namun, saya tetap berbangga dengan apa yang telah ditunjukkan oleh pemain saya dengan hakikat bahawa kita kehil4ngan banyak pemain akibat kec3deraan. Tetapi, pemain yang diturunkan sebagai ganti mampu menunjukkan bahawa mereka layak bermain dalam kesebelasan utama pasukan,” katanya.

Sumber SH