Peny3rang KUFC Masih Belum Putvs Asa

Kuala Lumpur: Peny3rang Kelantan United FC, Zafuan Azeman masih belum berpvtus asa untuk terus mer3but tempat kesebelasan utama dalam misi membantu pasukan di pentas Piala Malaysia musim ini.

Zafuan mengakui pers4ingan semakin s3ngit untuk mer3but posisi memandangkan peny3rang seperti Fakhrul Zaman, Alfusainey Gassama dan Masashi Motoyama sentiasa menjadi pilihan utama untuk beraksi.

Apatah lagi, aksi Gassama juga tidak mengec3wakan selepas berjaya mel3dak 11 gol manakala Fakhrul dua gol dalam 20 perl4wanan Liga Perdana musim ini.

Manakala, Zafuan pula hanya sempat membuat enam penampilan dalam s4ingan liga dan nyata ia masih belum memuaskan.

Namun, itu tidak mengh4lang bekas pemain kelab Divisyen Tiga Thailand, Anthong FC terus berusaha bagi memastikan dia berpeluang membuktikan kemampuan dalam baki perl4wanan peringkat kumpulan Piala Malaysia sebaik sahaja s4ingan bersambung pada 29 Oktober ini.

“Saya sempat beraksi untuk enam perl4wanan tetapi ada juga saya diletakkan sebagai pemain simpanan, cuma peluang untuk diturunkan agak s3ngit.

“Tetapi, saya tidak akan putus asa untuk berusaha sebab Piala Malaysia masih ada lagi empat perl4wanan selepas ini, jadi saya memang sas4rkan untuk r3but peluang bermain,” katanya.

Kelantan United ketika ini masih belum meraih sebarang mata dalam aksi Kumpulan C selepas t3was kepada Kedah Darul Aman FC dan Negeri Sembilan FC tempoh hari. Namun, Zafuan tidak melihat peluang pasukan terus terkvbur sebaliknya percaya mereka akan tampil dengan motivasi lebih tinggi terutamanya tempoh rehat yang ada selama hampir sebulan ini cukup untuk pasukan memperbaiki kel3mahan.

“Memang kita boleh tengok pasukan kita berada dalam kumpulan yang semuanya pasukan hebat bert4nding, jadi bukan mudah.

“Tetapi, saya dan semua pemain sentiasa positif untuk bers4ing, jadi selagi perl4wanan masih ada, selagi itu kami akan bekerja k3ras untuk cuba mendapatkan kemenangan”, katanya.

Sumber-MH