Penyokong Selangor Fikir Positif

KUALA LUMPUR: Penyokong Selangor tetap menganggap skuad mereka sebagai antara penc4bar kejuaraan sa!ngan Liga Malaysia (Liga M) musim depan, walaupun Tunku Ismail Sultan Ibrahim tidak menamakan The Red Giants sebagai penc4bar Johor Darul Ta’zim (JDT).

Presiden Kelab Penyokong Anak Selangor, Faizal Wahid percaya dengan beberapa pembaharuan dalam pasukan termasuk kemasukan jurulatih dan bintang baharu, mampu menambah kekuatan buat The Red Giants untuk mengh4rungi musim depan.

Katanya, bukan sahaja JDT, semua pasukan dalam Liga M adalah penc4bar kepada Selangor dan mempunyai kemampuan mer3but gelaran termasuk di Liga Super, Piala FA dan Piala Malaysia.

“Bagi saya sebagai penyokong, semua pasukan dalam Liga M adalah penc4bar kepada Selangor. Malah, saya tetap yakin Selangor antara penc4bar untuk merebut kejuaraan,” katanya kepada BH Sukan, semalam.

Sebelum ini, TMJ yang juga pemilik JDT tidak menamakan Selangor sebagai pencabar Harimau Selatan, sebaliknya hanya menyenaraikan Kedah, Terengganu FC (TFC) dan Pahang.

Semalam, akhbar ini juga melaporkan bekas peny3rang sensasi Selangor, Azman Adnan berkata Selangor perlu menjadikan komen TMJ itu sebagai cab4ran untuk mencipta kejayaan.

Selain itu, Faizal turut mengakui tidak sabar untuk melihat gandingan trio pel3dak berbisa Ifedayo Olusegun, Shahrel Fikri Fauzi dan Danial Asri.

“Selangor kebvntuan peny3rang tulen tempatan. Namun dengan kehadiran Shahrel, saya rasa jurulatih ada pilihan untuk menggandingkan pemain di bahagian ser4ngan.

“Sebagai penyokong saya memang tak sabar nak lihat gandingan ser4ngan Selangor dan sama seperti saya katakan, kita mampu untuk jadi penc4bar,” katanya.

Ketiga-tiga pemain itu bakal menerima anugerah dalam majlis Anugerah Bolas3pak Kebangsaan 2020 pada 30 Disember ini dengan Ifedayo selaku penjaring terbanyak Liga Super manakala Shahrel penjaring terbanyak tempatan Liga Super dan Danial penjaring terbanyak tempatan Liga Perdana.

Sumber-BH