Perak FC Mohon Maaf

Ipoh: Perak FC memohon maaf kepada penyokong dan peminat selepas g4gal mempert4hankan r3kod untuk terus bert4han dalam Liga Super bagi musim depan susulan kek4lahan 1-2 terhadap Melaka United FC, Jumaat lalu.

Permohonan maaf itu dibuat ketika penyokong dan peminat kelab bola s3pak itu kec3wa kerana tahun 2021 sepatutnya diraikan sempena ulang tahun ke-100 penubuhan pasukan bola s3pak Perak yang dahulunya dikenali sebagai Perak FA.

Kekal4han terhadap pasukan Melaka United dalam perl4wanan minggu ke-21, Jumaat lalu mengesahkan turunnya pangkat pasukan The Bos Gaurus buat kali pertama ke divisyen kedua liga bola sep4k Malaysia iaitu Liga Perdana dalam sejarah penubuhan pasukan itu.

Pengurus Besar Perak FC, Azman Noh, berkata pihaknya sudah melakukan sebaik mungkin bagi mempert4hankan r3kod sebagai satu-satunya pasukan yang tidak pernah j4tuh daripada Liga Super sejak diperkenalkan pada tahun 2004.

“Bagaimanapun, saya akui di sebalik usaha bersungguh-sungguh yang dilakukan dalam masa yang begitu singkat, masih terdapat kel3mahan yang perlu diperbaiki.

“Peristiwa yang terp4hat dalam sejarah Perak FC ini membawa 1,001 makna kepada pasukan, paling mustahak ia merupakan satu pengajaran paling bermakna untuk kita b4ngkit,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurut, proses untuk keb4ngkitan pasukan itu bermula dengan meletakkan sas4ran sebagai juara Liga Perdana bagi musim depan bagi membolehkan ia kembali layak bers4ing dalam Liga Super musim seterusnya.

Azman berkata, proses penswastaan sepenuhnya juga akan dilakukan kelab bola s3pak itu dengan membentangkan hala tuju pasukan secara terperinci untuk jangka masa pendek serta panjang, dalam masa terdekat.

“Ayuh kita sama-sama b4ngkit dengan lebih bergaya kerana ini bukan pengakhiran untuk Perak FC sebaliknya ini adalah permulaan untuk sesuatu yang lebih hebat,” katanya.

Perak FC mempamerkan prestasi terbvruk musim ini apabila berada di tempat kedua terc0rot Liga Super sekali gus mengesahkan tempat ke Liga Perdana musim depan.

Sumber-MH