Perak FC Terus Dih!mpit Kontr0versi ?

KUALA LUMPUR: Pasukan Perak FC terus dih!mpit kontr0versi apabila pengurusan pasukan itu did4kwa berdepan masalah dalam pembayaran gaji pemain.

Lebih bvruk, d4kwaan itu kini ters3bar secara meluas di media sosi4l dan terdapat dakw4an bahawa ada pemain sudah berkira-kira mahu meningg4lkan pasukan.

Sekiranya benar, ia sudah pasti menjadi perkara yang me4alukan ketika semua pasukan sudah mengh4rungi proses penswastaan yang secara rasminya bermula musim ini.

Menurut d4kwaan daripada sumber pemain, masalah tungg4kan gaji itu bukan sahaja membabitkan pasukan Liga Super, malah turut memb3lenggu pasukan Perak FC II yang beraksi di Liga Perdana.

Setakat semalam, sumber itu mend4kwa pemain masih belum menerima gaji kira-kira dua bulan bagi Februari dan Mac.

“Pengurusan sepatutnya menjaga kebajikan semua pemain, jika tidak mampu membayar keseluruhan, sekurang-kurangnya bayarlah sebahagian dahulu,” kata sumber itu.

Susulan ters3bar isu tunggakan gaji, ada pihak yang menganggap ia sebagai punca skuad Bos Gaurus gag4l memberikan persembahan terbaik sama ada untuk Perak FC di Liga Super dan Perak FC II di Liga Perdana.

Perak FC yang juga juara Piala Malaysia lapan kali kini berada di tangga kesembilan Liga Super selepas hanya mengut!p lima mata dari enam perl4wanan, manakala pasukan sokongan mereka, Perak II di kedudukan kelapan Liga Perdana dengan mengumpul enam mata.

Usaha BH Sukan untuk mendapatkan kom3n mengenai perkara itu daripada Ahli Lembaga Pengarah Perak FC yang juga Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan, Komunikasi dan Multimedia negeri, Khairul Shahril Mohamed tidak berjaya selepas beliau tidak menjawab panggilan telefon.

Sumber BH