Peringatan Buat Terengganu FC II

Kuala Terengganu: Pengendali Terengganu FC II (TFC II), Badrul Afzan Razali mengingatkan anak buahnya tidak terj3rat dengan taktikal pasukan PDRM FC yang mendapat sentuhan jurulatih baharu, Wan Rohaimi Wan Ismail.

Bekas arkitek Terengganu itu berkata, corak permainan skuad Sang Saka Biru itu dijangka berbeza berbanding sebelum ini ketika dibimbing jurulatih berpengalaman, Mat Zan Mat Aris.

Bagaimanapun, Badrul yang berjaya membantu pasukannya mengekalkan r3kod tanpa k4lah selepas lima perl4wanan Liga Perdana bakal menerapkan strategi lebih ampuh untuk mer4kam kemenangan kedua selepas empat kali mencatat keputusan seri daripada lima perl4wanan.

“Kita akui l4wan ada m4salah berkaitan prestasi pasukan sehingga menyebabkan berlakunya pertukaran jurulatih.

“Namun saya ingatkan pemain tidak terj3rat dengan situasi itu sebaliknya perlu tampil dengan prestasi sebenar lebih-lebih lagi kita belum mengetahui strategi yang bakal diterapkan jurulatih baharu mereka.

“Saya harapkan misi kita untuk membvru tiga mata berhasil selain meng3lak r3kod tanpa kalah l3bur apatah lagi beraksi di tempat sendiri di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah malam esok,” katanya.

Mengul4s ketiadaan penjaga g0l utamanya, Mohd Suhaimi Husin yang bakal beraksi bersama pasukan ‘abang’ Terengganu FC (TFC) bertemu PJ City FC malam ini selepas penjaga g0l utama TFC, Rahadiazli Rahalim mengalami keced3raan serius di bahagian lutut, Badrul akui tidak begitu r!sau kerana penjaga g0l simpanannya, Mohamad Shafawi Mohamad juga berada dalam prestasi terbaik.

“Selain Suhaimi, kita juga tidak dapat menggunakan khidmat peny3rang import, Jordan Mintah yang juga beraksi bersama TFC, namun ianya tidak mendatangkan mas4lah kerana pemain lain yang bakal mengisi posisi berkenaan mampu mem!kul tugas yang diberikan sebagaimana aksi terdahulu,” katanya.

Berdasarkan r3kod, TFC II kini mengumpul tujuh mata hasil lima perl4wanan dengan menghuni di tangga keempat carta Liga Perdana manakala PDRM menduduki tangga ke sembilan dengan hanya mer3kod satu kemenangan dan empat kali t3was.

Sumber MH