Perkhabaran Positif Dimaklumkan Bapa Syafiq

BUTTERWORTH: Isteri kepada pemain bola s3pak kebangsaan, Muhammad Syafiq Ahmad, selamat menjalani pemb3dahan di perut semalam dan dilaporkan stabil.

Perkhabaran positif itu dimaklumkan bapa Muhammad Syafiq, Ahmad Ibrahim, 56, ketika dihubungi di sini, hari ini.

Ahmad berkata, Muhammad Syafiq, 25, berhasrat memindahkan isterinya, Nur Amalina Norain, 25, dan anak sulung mereka, Aaira Nur Saffiyya, 2, ke sebuah hospital swasta untuk raw4tan lanjut.

“Bagaimanapun, doktor yang melakukan pemeriksaan mendapati ada sedikit permas4lahan dalam perut menantu dan memerlukan pemb3dahan segera.

“Syukur semuanya berjalan lancar dan kini menunggu keputusan pakar lain berhubung keadaan kesihatan isteri Syafiq,” katanya.

Nur Amalina dipindahkan dari Hospital Sungai Bakap (HSB) ke Hospital Seberang Jaya (HSJ) selepas mengadu kesak!tan di bahagian perut dan belakang badannya.

Pemeriksaan doktor mendapati Nur Amalina pat4h tul4ng rusuk, pend4rahan dalam perut dan 0tak serta p4tah tul4ng paha kiri.

Anak perempuan pasangan itu turut dipercayai mengalami pend4rahan dalam ot4k.

Mengulas keadaan peny3rang Johor Johor Darul Ta’zim (JDT) itu, Ahmad berkata, anaknya jauh lebih tenang berbanding semalam dan sudah mampu berbual seperti biasa.

“Semalam Syafiq murvng dan keletihan tetapi hari ini lebih bersemangat. Dia ada menghantar mesej kepada saya pagi tadi dan memberitahu sudah bergerak dari Pendang, Kedah untuk melawat isteri dan anaknya.

“Syafiq mengajak saya bersama tetapi ketika ini hanya Syafiq dibenarkan masuk dan daripada apa yang dimaklumkan, menantu dan cucu saya dalam keadaan baik.

“Saya harap masyarakat dapat terus mendoakan keadaan anak saya dan keluarganya kembali pulih serta kuat menjalani kehidupan seterusnya,” katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi semalam, Muhammad Syafiq yang memandu Toyata Vellfire dari Johor Bahru dalam perjalanan membawa isterinya, Nur Amalina, yang berp4ntang ke kampung mentuanya di Pendang, Kedah.

Turut menaiki kenderaan terbabit ialah ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, dan dua anak pemain bola s3pak itu termasuk Muhammad Aisy Saqeef berusia 22 hari serta pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 42.

Nah4s terbabit mengorb4nkan Zainab, Muhammad Aisy Saqeef dan Titik.

Sumber-BH