Pert4hanan Kiri TFC Teruskan Tekad

KUALA TERENGGANU: Pertahanan kiri Terengganu FC (TFC), Arif Fadzilah Abu Bak4r mengakui t3ruja selain tidak menyangka akan disenaraikan menyertai skuad Harimau Malaya bagi aksi persahabatan men3ntang Jordan dan Uzbekistan di Amman.

Pemain berusia 25 tahun Kampung Kubu, Marang itu tekad mahu bekerja lebih k3ras lagi bagi memastikan tidak kempun4n untuk membarisi skuad Tan Cheng Hoe terutama pada s4ingan Piala AFF 2020 hujung tahun ini dan kelayakan Piala Asia 2023 tahun depan.

“Pertama saya bersyukur kerana terpilih meny4rung jersi skuad kebangsaan walaupun dalam sesi pemilihan, ini adalah rezeki saya.

“Kepercayaan yang diberikan jurulatih akan digunakan sebaik mungkin pada aksi persahabatan di Amman, walaupun sedar tugas berat untuk meny3kat r4ngkaian peny3rang skuad Jordan dan Uzbekistan yang bersaiz besar dan tinggi.

“Ketiadaan pemain pert4hanan JDT (Johor Darul Ta’zim), Corbin Ong bakal memberi peluang kepada saya untuk mengisi posisi berkenaan. Namun pers4ingan pasti s3ngit untuk berada di posisi pertah4nan kiri itu.

“Jika diturunkan bertemu Jordan esok, saya tekad untuk mer4ntai peny3rang l4wan. Namun perlu kerjasama daripada rakan sepasukan bagi memastikan pasukan negara dapat meny4ingi l4wan,” katanya.

Pada aksi Liga Super, anak bongsu daripada 10 adik-beradik itu adalah tongg4k skuad Penyu kendalian Nafuzi Zain. Malah aksi cemerlangnya bersama skuad itu memastikan TFC berjaya menam4tkan liga di tempat keempat.

“Terima kasih juga buat barisan kejurulatihan TFC yang banyak memberi peluang kepada saya membarisi skuad sekali gus menambah lagi minit permainan untuk menjadi pemain yang lebih baik,” kata pemain yang juga pernah meny4rung jersi skuad FELDA United.

Sumber-BH