Polis Siasat Dakw4an Kes L!wat Pemimpin Politik

POLIS sedang menjalankan sias4tan berhubung dakw4an kes l!wat membabitkan pemimpin sebuah parti politik susulan tul4r akuan bersvmpah dibuat seorang lelaki mend4kwa menerima bayaran RM300 melakukan perbuatan itu.

Timbalan Pengarah (Siasatan dan Perundangan) Jabatan Siasatan Jen4yah Bukit Aman, Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, pihaknya sudah menerima lap0ran polis berhubung isu itu semalam.

“Kita sudah menerima lap0ran itu semalam dan kini siasatan lanjut sedang dijalankan,” katanya ringkas kepada Harian Metro ketika dihubungi.

Terdahulu tul4r di media sosial satu akuan bersvmpah bertarikh 29 Jun lalu dibuat seorang lelaki mend4kwa kejadian itu berlaku pada 2013 di sebuah hotel di Subang.

Dalam akuan bersvmpah itu, dia mend4kwa dihubungi pemimpin politik itu untuk bertemu di hotel terbabit sebelum melakukan perbuatan terbabit dan sebaik selesai dia dibayar RM300.

Malah individu terbabit mend4kwa melakukan perbuatan itu bersama pemimpin politik terbabit sebanyak empat kali di beberapa hotel dengan bayaran RM300 setiap kali melakukannya.

Selain itu, pemimpin politik terbabit turut dikaitkan dengan seorang lagi kenalan individu yang membuat akuan bersvmpah apabila mend4kwa turut melakukan perbuatan itu.

Sumber-MH