Robinho Gagal Buat Rayuan Kesalahan Tersebut

LONDON: Bekas pemain Manchester City, Robinho gagal dalam rayuannya untuk membatalkan hukvman p3njara sembilan tahun atas kesalahan r0 gol.

Robinho disab!tkan dengan kesalahan itu pada 2017 selepas didapati bersalah mer0 gol seorang wanita Albania berusia 22 tahun. Ketika itu, dia masih lagi bersama AC Milan dan kejadian di sebuah kelab malam di Itali pada 2013.

Robinho dan lima lagi individu didapati bersalah melakukan r0 gol berkumpulan dan diperintahkan untuk membayar sebanyak 50,000 pound (RM266,000) setiap seorang kepada m4ngsa.

Bintang itu kemudiannya dihvkum penj4ra sembilan tahun dan walaupun cuba menc4bar keputusan itu, namun mahkamah Itali membatalkan rayuannya dan mengekalkan hukvman terbabit.

Robinho berkata dia akan mengemukakan rayuan buat kali kedua. Mengikut undang undang Itali, dia tidak akan dihvkum sehingga proses rayuan dimuktamadkan.

Pend4kwa Raya, Cuno Tarfusser memberitahu UOL.com ‘(ia adalah) siasatan yang dijalankan dengan sempurna dengan hukvman darjah pertama yang tepat.’

“Secara profesionalnya, saya sangat berpuas hati khususnya kepada m4ngsa,”. – AGENSI

Sumber-BH