Rumusan Ketua Jurulatih KDA FC Ketika Bertemu TFC

Alor Setar: Ketua Jurulatih Kedah Darul Aman FC (KDA FC), Aidil Sharin Sahak menerima kek4lahan 1-2 kepada Terengganu FC (TFC) di Stadium Darul Aman semalam dengan menganggap skuadnya tidak bernasib baik untuk mendapat kemenangan.

“Pemain menunjukkan kerja keras mereka, cuma nasib tidak menyebelahi kami dan kami menerima ke4alahan ini serta mahu terus melihat kehadapan.

“Kami bermain dengan lebih baik dan tidak sepatutnya t3was, namun kami tidak mendapat keputusan yang baik walaupun dapat meng4wal permainan.

“Pihak l4wan pula mendapat dua peluang dan mereka memanfaatkan peluang itu sedangkan banyak peluang kami gag4l mendapatkan gol,” katanya.

Aidil turut berkata skuadnya juga turut terk3san dengan layangan dua kad merah yang diterima lantaran reaksi pemain ekoran keputusan yang dibuat pengadil keatas pemainnya.

“Kalau pemain merasakan keputusan yang kurang tepat, mungkin juga mereka akan hil4ng kesabaran dalam perl4wanan.

“Saya tidak mahu kom3n mengenai keputusan yang dibuat pengadil namun s3dih hampir setiap perl4wanan kita boleh lihat perkara seumpama ini berlaku.

“Saya 100 peratus yakin melihat bola terkena tangan pemain law4n namun saya tidak akan mendahului keputusan yang dibuat pengadil.

“Sangat jelas dan kec3wa kami tidak mendapat pen4lti kerana situasi yang sama berlaku di mana pihak l4wan sebelum itu mendapat pen4lti,” katanya.

Aidil Sharin bagaimanapun menyerahkan kepada pihak pengadil untuk melihat semula punca keadaan ini dan berharap ia adil kepada kedua-dua pasukan yang mahu memastikan kemenangan.

Aidil juga mengakui tidak mudah untuk pemainnya dalam tempoh 48 jam menghadapi perl4wanan ini selepas menghadapi cab4ran s3ngit bertemu Selangor FC di Stadium MBPJ.

“Saya tidak meletakkan Fairuz Zakaria dalam kesebelasan utama kerana kita tidak boleh memberi tugas berkenaan kepada pemain yang mengalami kekej4ngan otot selepas beraksi dengan Selangor iaitu selepas 48 jam perl4wanan itu dan menghadapi perl4wanan berint3nsiti tinggi,” katanya.

Sumber MH