Sasaran Penting Buat KUFC

Kota Bharu: Ketua Jurulatih Kelantan United (KUFC), Akira Higashiyama menetapkan sas4ran peribadinya untuk meletakkan pasukan kendaliannya itu berada di empat teratas dalam Liga Premier musim hadapan.

Jurulatih dari Jepun itu berkata, sasar4nnya itu adalah berdasarkan kepada prestasi pasukan KUFC yang yang menduduki tempat ke lapan musim ini, walaupun kali pertama bemain dalam Liga Premier.

“Kini kami dalam proses bersedia sebelum memulakan latihan dan pihak pengurusan sudah berbincang berapa perkara berkaitan, termasuk persediaan mendapatkan beberapa pemain baru musim hadapan.

“Kerja sama semua pegawai dan jurulatih amat penting untuk saya mencapai sas4ran kami,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Terdahulu, Akira, 31, menandatangani kontrak bersama KUFC bagi mengantikan Mohd Nazrulerwan Makmor.

Akira berkata, beliau akan menggunakan seluruh pengalamannya bagi mencapai sasar4nnya musim hadapan.

“Saya yakin terhadap pasukan saya musim ini akan mampu memberikan cab4ran terhadap pasukan lain dan mencapai sas4ran saya pada Liga Premier,” katanya.

Akira berkata, beliau juga sudah mencadangkan beberapa program dan tindakan yang perlu dilakukan pada persiapan pramusim yang akan bermula pada 28 Disember.

“Saya akan memulakan latihan dan cuba untuk mendapatkan beberapa perl4wanan persahabatan untuk memperkuatkan lagi pasukan saya sebelum permulaan Liga Malaysia (Liga-M) pada Februari,” katanya.

Musim ini, KUFC turut membuat kejutan apabila buat pertama kalinya layak ke Piala Malaysia selepas tiga tahun ditubuhkan.

Sumber-MH