Selangor FC Seakan Melep4skan Ger4m

KUALA LUMPUR: Selangor FC men3bus kekec3waan tew4s kepada Kedah Darul Aman FC, Selasa lalu apabila menundvkkan Perak FC 3-1 di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), sebentar tadi.

Seakan melepaskan g3ram, penj4ring terbanyak Liga Super musim lalu, Ifedayo Olusegun membuktikan sentuhannya masih berb!sa apabila mel3dak hatrik buat Red Giants.

Pemain kelahiran Nigeria itu tidak menunggu lama untuk meletakkan Selangor di depan pada minit ketujuh apabila tenang menyudahkan hantaran Jordan Ayimbila.

Ifedayo kemudian mengukuhkan kedudukan buat Selangor apabila menyempurnakan sep4kan pen4lti pada minit ke-31 selepas Oliver Buff dik4sari Leandro Dos Santos.

Bekas peny3rang Melaka itu akhirnya melengkapkan hatrik apabila mel3dak gol ketiga pada minit ke -71 dan j4ringan tunggal Perak dihasilkan Farid Khazali pada masa kec3deraan.

Kemenangan itu menyaksikan Selangor mengumpul 11 mata, manakala Perak yang mempamerkan prestasi tidak menentu musim ini kekal dengan lapan mata selepas lapan perl4wanan.

Sumber BH