Semuanya Ketentuan Ilahi..

DUA pekerja melakukan kerja pemasangan kabel m4ut terkena renj4tan elektrik dalam kejadian di Jalan Bunga Raya, Leisure Farm Resort, Gelang Patah, dekat Iskandar Puteri, kelmarin.

Dalam kejadian jam 8 malam berkenaan, Mohd Faizul Mohd Fauzi, 37, dan Shahlan Mohamed, 30, disahkan men!nggal dunia di lokasi kejadian.

Komander Operasi, Pegawai Bomba Kanan II Mohd Anuar Mohd Amdzah dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Iskandar Puteri, berkata, satu jentera dengan sembilan anggota dikej4rkan ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan kec3masan jam 8.20 malam.

“Setibanya Pasukan Keluaran Operasi (PKO) di lokasi kejadian didapati dua m4ngsa berkenaan berada dalam takungan air dipercayai terkena renj4tan elektrik ketika melakukan kerja pemasangan kabel di situ.

“Anggota menaikkan dua m4ngsa berkenaan di tebing selepas Tenaga Nasional Bhd (TNB) memot0ng aliran arus elektrik di situ.

“Kedua-dua m4ngsa disahkan sudah men!nggal dunia di tempat kejadian sebelum diserahkan kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk tindakan selanjutnya,” katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Sumber-MH