Shuk Mengharap Doa

Kuala Lumpur: Pelawak, pengacara dan penyampai radio, Shuk Sahar meminta pengikutnya di media sos!al untuk sama membantu mendoakan rumah tangganya kekal bahagia.

Shuk menerusi perkongsian di Instagram semalam, memuat naik vid3o bertemu lagi dengan dua anak perempuannya, Nur Qurratu Ain, 4, dan Nur Assyifatu Aimi, berusia setahun untuk melepas rindu.

Katanya, dia sangat merindui keluarga dan anak-anaknya. Malah, Shuk turut bercadang membawa anak-anaknya berjalan-jalan selepas Perintah Kaw4lan Pergerakan (PKP) berakhir.

“Hari ini dapat jumpa anak-anak sekali lagi. Nanti, lepas PKP kita pergi jalan-jalan tau. Sekarang ini, tak dapat nak jalan-jalan sebab PKP.

“Sebenarnya rindu sangat pada keluarga dan anak-anak saya ini. Bila dapat jumpa macam ini pun dah okay sebenarnya, harap kalian dapat doakan kebahagiaan kami dan semoga semuanya kekal hingga ke syurga,” katanya.

Rata-rata warg4net yang meninggalkan kom3n bersimpati dengan Shuk serta memintanya bersabar dan banyakkan berdoa semoga segala urusan dihadapi dipermudahkan oleh Allah SWT.

Terdahulu, tiga hari lalu Shuk juga berk0ngsi video di Instagram bertemu anak-anaknya dan mengaku kesil4pan diri. Katanya, apa yang berlaku dalam hidup dan keluarganya ketika ini adalah berpunca daripada kesilapan sendiri.

Sementara itu, tinjauan Harian Metro di Instagram isteri Shuk, Rossalennah Natassiah Asshaferah mendapati wanita itu sibvk membuat ‘rev!ew’ produk kepada pengikutnya.

Menerusi satu video dimuat naik, Rossalennah atau mesra disapa Sera turut memohon maaf kepada pengikutnya berikutan sejak kebelakangan ini dia banyak membuat ‘rev!ew’ produk di Instagram.

“Saya nak mohon maaf, sejak akhir-akhir ini banyak sangat saya buat ‘review’. Seperti yang kalian tahu, saya kena teruskan lagi kehidupan.

“Saya tetap kena cari makan, cari rezeki untuk saya, untuk anak-anak dan apa semua,” katanya.

Rossalennah juga mengajak wanita-wanita yang berhadapan ujian sepertinya terus b4ngkit, tabah dan kuat walaupun hati r3bah menyembah bumi.

Baru-baru ini, pergol4kan semula rumah tangga Shuk dan Rossalennah tul4r di media s0sial berikutan pend3dahan berani dibuat wanita itu yang mend4kwa suaminya cur4ng.

Menerusi beberapa perk0ngsian hantaran yang dimuat naik di Instagram, Rossalennah mended4hkan Shuk masih lagi mempunyai hubvngan dengan wanita sama yang pernah dikaitkan dengannya sebelum ini.

Shuk dan Rossalennah mendirikan rumah tangga pada 2015 dan hasil perkongsian hidup itu, mereka dikurniakan dua cahaya mata perempuan.

Sumber-MH