Terengganu FC Belum Menek4n Butang P4nik

Kuala Terengganu: Terengganu FC (TFC) masih belum men3kan butang p4nik sebaliknya masih percaya mampu kembali b4ngkit selepas g4gal merakam kemenangan dalam tiga aksi terakhir Liga Super.

Ini keyakinan disuarakan ketua jurulatihnya, Nafuzi Zain yang mengakui pasukannya masih berada di landasan terbaik untuk bers4ing dalam kelompok teratas liga walaupun berdepan dengan krisis keced3raan krit!kal tonggak utamanya.

“Tiga perl4wanan dengan hanya mengvtip dua mata dan tujuh mata kita hil4ng, ini kerug!an buat pasukan, namun kita masih berada di landasan terbaik untuk bers4ing dalam kelompok teratas liga kerana perjalanan liga masih panjang dan banyak lagi perl4wanan.

“Jadi kami perlu perlu tingkatkan lagi corak permainan pasukan biarpun kita tahu TFC berdepan dengan kr!sis kec3deraan yang krit!kal selepas tiga tonggak utama termasuk import, Petrus Shitembi, Azalinullah Alias dan terbaru penjaga g0l, Rahadiazli Rahalim terp4ksa melupakan s4ingan musim ini.

“Namun itu bukan alasan kerana saya percaya 27 pemain boleh bagi yang terbaik dalam setiap perl4wanan, ini juga peluang kepada mereka untuk diturunkan dan perlu mengambil peluang itu dengan memper4gakan aksi terbaik,” katanya selepas pertemuan dengan PJ City FC di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak malam tadi yang berkesudahan ter!kat 0-0.

Ketika ditanya mengenai em0si pemainnya selepas g4gal mengutip mata penuh biarpun berpeluang berdepan skuad The Phoenix itu, jurulatih kelahiran Kelantan itu tetap tenang sambil akui anak buahnya juga terk!lan dengan keputusan itu.

“Em0si tu biasalah sebab kita sas4r tiga mata, tapi dapat satu mata memang kec3wa sebab kita tahu boleh dapat tiga mata, lagipun kita cipta gerakan untuk menj4ringkan g0l tapi ia bukan perkara mudah, lagipun bertemu PJ City FC ini bukan senang dengan pertahanan sembilan dan sepuluh pemain selain ser4ngan meng3jut mereka yang bah4ya biarpun mereka tiada imp0rt tapi masih mampu bermain dengan baik.

“Tapi keseluruhan saya berpuas hati dengan aksi pemain saya termasuk penjaga g0l, Mohd Suhaimi Husin yang membuat penampilan pertama bersama TFC musim ini,” katanya.

Sumber BH