Terengganu FC II Pakar Seri

Kuala Terengganu: Terengganu FC II (TFC II) terus bvntu untuk melakar kemenangan kedua selepas ter!kat 1-1 dengan PDRM FC pada aksi Liga Perdana di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah Kuala Terengganu, hari ini.

Keputusan seri itu adalah kelima berturut-turut buat skuad The Turtles itu manakala hasrat The Corp untuk membuka episod baharu selepas pemec4tan jurulatihnya, Mat Zan Mat Aris juga tidak kesampaian.

Skuad The Turtles yang menurunkan tiga pemain import termasuk pertahanan Terengganu FC (TFC), Christopher Herd lebih banyak mendominasi permainan dengan beberapa gerakan menarik berjaya dicipta.

Namun penyudah tumpul mengag4lkan impian skuad kendalian Badrul Afzan Razali itu untuk membvru j4ringan awal biarpun berpeluang menerusi remb4tan k3ncang Engku Muhammad Nur Shakir Engku Yacob pada minit ke-25 yang sedikit melepasi pal4ng gol.

Begitu juga menerusi tandvkan pemain import kelahiran Jepun, Masaki Watanabe pada minit ke-34 hasil sep4kan percuma Muhammad Syafik Ismail gagal menerjah j4ring selepas dit3pis penjaga gol, Muhamad Hamka Daud.

Usaha berterusan tuan rumah akhirnya berhasil apabila Mohamad Ramzi Sufian bijak menyambung remb4tan leret Argzim Redzovic pada minit ke-35 untuk pasukannya mendahului 1-0 sehingga tamat babak pertama.

Bersambung babak kedua, pelawat yang bvntu mencipta gerakan pada separuh masa pertama mula memberi tek4nan untuk membvru j4ringan penyamaan.

G0l yang dicari skuad The Corp akhirnya menjelma menerusi tandvkan menarik pemain gantian, Alexander Amponsah hasil sep4kan sudut Mohamad Afiq Azuan untuk meng!kat kedudukan 1-1.

Sedar kerap ditekan, TFC II mengubah taktikal dengan meny3rang melalui kedua-dua arah namun masih gag4l untuk menambah j4ringan biarpun berpeluang menerusi t4ndukan Izzan Syahmi Mustapa pada minit ke-64 yang hanya sedikit melepasi palang gol.

Mal4ng berganda buat TFC II apabila terp4ksa beraksi dengan sepuluh pemain selepas Watanabe dilayangkan kad merah pada masa keced3raan sesudah meng4sari Afiq Azuan.

Sumber MH