Terengganu FC L3burkan Hasrat KDA FC

ALOR SETAR: Hasrat Kedah Darul Aman FC (KDA FC) untuk mengut!p mata penuh dalam s4ingan Liga Super di laman sendiri tidak kesampaian apabila tump4s 1-2 kepada Terengganu FC (TFC), sebentar tadi.

Kek3cewaan skuad bimbingan Aidil Sharin Sahak berganda apabila dua pemain mereka, Fadzrul Danel dan Rodney Celvin dilay4ngkan kad merah oleh pengadil Noor Azriel Baharudin di penghujung babak perlaw4nan.

Dalam aksi berkenaan, Kedah lebih dulu melakukan percubaan menerusi Rabih Ataya seawal minit pertama dan Arif Farhan 10 minit kemudian. TFC juga cuba meningkatkan r3ntak dengan percubaan Faisal Halim pada minit ke-15, disusuli percubaan David Da Silva pada minit ke-22

Tuan rumah akhirnya berjaya memperoleh gol pendahuluan pada minit ke-39 menerusi j4ringan sendiri pemain TFC, Mohd Fauzi yang tert4mpan masuk bola percubaan Rabih Ataya.

Dihujung minit babak pertama, pengadil memberi sep4kan pen4lti kepada TFC selepas bola terkena tangan pemain pertahanan KDA FC, Ariff Farhan. Peluang itu diambil oleh peny3rang TFC, David Da Silva untuk menyamakan kedudukan 1-1.

Pada babak kedua, pelawat berjaya meng3jutkan Kedah apabila menambah gol melalui percubaan Azam Azmi yang men3waskan Shahril Saari pada minit ke-60 melalui hantaran pantas Faisal.

Kedah cuba membvru gol penyamaan selepas memasukkan pemain simpanan Azamuddin Akil, Fadzrul Danel dan Fayadh Zulkifli bagi menggantikan Baddrol Bakhtiar, Fandi Osman dan Rabih Ataya, namun tetap bvntu. Kedudukan 1-2 kekal sehingga wisel penamat dibunyikan.

Sumber BH