Tertangkapnya Susp3k Kes Berkenaan

“Dua susp3k ditahan itu berusia 31 dan 40 tahun dan kami mer4mpas pakaian dipercayai digunakan susp3k semasa kejadian s4mun di farmasi terbabit.

“Sias4tan awal mendapati barangan kemas dis4mun itu dijual kepada pihak ketiga dan kami sedang mengesan individu terbabit,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Rajab berkata, semakan mendapati susp3k pertama mempunyai 21 rekod jen4yah dan d4dah, manakala susp3k kedua mempunyai lima rekod jen4yah selain dikehendaki bagi kes d4dah.

Beliau berkata, susp3k mengaku terbabit dalam beberapa kes s4mun dan cur! dalam kenderaan di beberapa lokasi di Setapak dan Sentul.

Menurutnya, semakan lanjut mendapati kereta Perodua Myvi yang digunakan susp3k dipercayai kenderaan cur! bers4bit laporan di Cyberjaya.

“Kedua-dua susp3k akan dir3man pagi ini untuk siasatan lanjut. Kertas siasatan akan dilengkapkan sebelum diserahkan ke Pejabat Timbalan Pendakw4raya untuk arahan lanjut.

“Saya mengucapkan terima kasih kepada semua pihak atas kerjasama diberikan sehingga tertangk4pnya susp3k kes berkenaan.

“Orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kes ini diminta menghubungi Pegawai Penyiasat Kanan, Asisten Superintendan Shahrizal Saleh di talian 017-7134705 atau Pegawai Penyiasat, Inspektor Aisyah Mohd Nor di talian 013-9338214 atau Hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03-21159999 atau mana-mana balai polis berdekatan,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro melap0rkan seorang wanita ditvmbuk di muka selain dua utas rantai leher dilarikan dua lelaki ketika membuat pembayaran di sebuah farmasi di Jalan Gombak, Sabtu lalu.

Kejadian tul4r di media sosial itu menyebabkan m4ngsa ced3ra dan kerug!an kira-kira RM10,000.

Sumber-MH