Tetap Tidak Dapat Menghalang

KUALA LUMPUR: Laman sosial kelab Portimonense terus menjadi bahan kec4man susulan tindakan pengendalinya Paulo Sergio masih belum memberi peluang buat Safawi Rasid membuat penampilan pertama bersama skuad itu.

Selepas tiga kali meman4skan bangku simpanan sebelum ini, cerita sama dialami Safawi malam tadi apabila dia sekali lagi hanya berada dalam senarai simpanan ketika berdepan Vitoria Guimaraes.

Lebih p3rit apabila skuad itu t3was 1-0 yang menyaksikan mereka kekal dengan tujuh mata selepas sembilan perl4wanan dan berada di kedudukan ke-15 dalam carta Liga Primeira.

Walaupun beberapa pakar bola s3pak termasuk bekas pemain dan Safawi sendiri meminta peminat bersabar sebelum ini, ia tetap tidak dapat mengh4lang segelintir netizen daripada membuat komen n3gatif di laman sosial kelab berkenaan.

Selain kelab, peminat turut meng3cam Sergio dan ada yang meminta pengendali berusia 52 tahun itu dip3cat atau meletak jawatan.

Lebih 200 komen ditinggalkan peminat dalam ciapan yang dibuat kelab itu di Facebook rasmi mereka selepas perl4wanan dan dapat dilihat majoriti komen itu datang daripada netizen Malaysia.

Pelayar Facebook yang menggunakan nama Azzam Jebat menulis komen: “Ni kalau kat Malaysia.. team xde (tiada) peningkatan terus buang Coach (jurulatih) je ganti baru.”

Eirr Osman berkata: “Kalau macam ni…pengalaman apa je yang Safawi dapat..kelab asyik kalah…pend3dahan perl4wanan sebenar pun xde. Kalau ada pun..mungkin tak cukup untuk timba pengalaman.”

Sumber-BH