TFC II Terp4ksa Buat Romb4kan

Kuala Terengganu: Terengganu FC II (TFC II) terp4ksa melakukan romb4kan ke atas pasukannya yang akan bertemu Perak FC II di Stadium Majlis Perbandaran Manjung, malam esok.

Jurulatihnya, Badrul Afzan Razali berkata, ketiadaan pertahanan import berpengalaman, Masaki Watanabe yang dig4ntung perl4wanan selepas menerima kad merah ketika bertemu PDRM FC, Sabtu lalu sudah pasti dirasai pasukan.

Malah katanya, ketiadaan peny3rang import kelahiran Ghana, Jordan Mintah yang membantu pasukan ‘abang’ Terengganu FC (TFC) men3ntang Sri Pahang FC malam esok juga memberi tamp4ran hebat buat pasukannya untuk mengekalkan r3kod tanpa k4lah.

Bagaimanapun jurulatih muda itu tidak begitu panik sebaliknya percaya pemain yang diturunkan mampu mem!kul tugas yang diberikan biarpun akui masih mentah pengalaman.

“Saya tiada pilihan selain terp4ksa melakukan romb4kan kecil berdepan Perak II malam esok kerana misi kita adalah untuk melakar kemenangan dan seterusnya mengekalkan r3kod tanpa kalah.

“Saya harapkan pemain yang bakal diturunkan nanti bijak menggunakan peluang kerana sedar sudah pasti l4wan bakal memberikan tent4ngan s3ngit untuk melakar kemenangan,” katanya.

The Turtles yang kini menghuni di tangga kelima Liga Perdana dengan mengvtip lapan mata berdepan dengan kr!sis ketumpulan penyudah selepas hanya mer3kod satu kemenangan manakala lima kali seri daripada enam perl4wanan.

“Kita tidak mahu kec!ciran mata lagi, biarpun sedar perjalanan liga masih panjang, namun kita perlu mengvtip mata penuh dalam setiap perl4wanan,” katanya.

Sumber MH