Tidak Akan Menj3jaskan Terengganu FC

KUALA LUMPUR: Sekalipun Terengganu FC (TFC) tampak dirundung m4lang apabila kehil4ngan dua tonggak iaitu Petrus Shitembi dan Azalinullah Alias untuk jangka masa panjang, situasi itu dilihat tidak begitu memberi kesan kepada rentak mereka.

Pengendalinya, Nafuzi Zain mengakui ketiadaan dua pemain itu menj3jaskan perancangan pada musim ini namun berpuas hati apabila penggantinya berjaya menc3tus impak untuk membantu pasukan sehingga menghuni tangga kedua Liga Super ketika ini.

Dengan rehat antarabangsa, tempoh itu bakal dimanfaatkan sepenuhnya oleh Nafuzi untuk memperkemas lagi permainan anak buahnya sebelum bertemu PJ City di laman sendiri pada Jumaat.

“Kita akan analisis kekurangan yang kita ada sebelum melakukan persiapan men3ntang PJ City FC. Kita kehil4ngan beberapa pemain tetapi kita hanya merancang dan kita mungkin tidak dapat apa yang kita rancangkan.

“Tetapi kita tidak begitu merasai ketiadaan mereka kerana pemain lain pun turut memberikan usaha dan komitmen yang tinggi. Kedudukan kita pun agak baik tetapi kita perlu tetap berusaha lebih lagi,” katanya.

Sebagai r3kod, Petrus dan Azalinullah mengalami kec3deraan yang menjadi igauan buruk pemain bola s3pak iaitu ‘anterior cruciate ligam3nt’ (ACL).

Selepas lima perl4wanan, TFC ter!kat dengan 10 mata bersama Kedah Darul Aman (KDA) FC namun berkelebihan dari segi j4ringan selain hanya ketinggalan satu mata di belakang pendahulu, Johor Darul Ta’zim (JDT).

Mereka meraih tiga kemenangan dan satu keputusan seri namun dik3jutkan pasukan ber3elut, Sabah FC 2-1 pada aksi terakhir sebelum liga berehat.

Sumber BH