Tidak Menyangka Kejadian V!ral Itu Berlaku Menimpa Dirinya

Jerantut: Mist3ri ketukan pintu, kini menul4r ke Jerantut apabila kejadian terbaru berlaku di kampung Paya Embun dan kampung Perias, dekat sini.

Penduduk kampung Paya Embun, Suhaila Mohamed, 35, berkata, pada 7.35 malam, semalam, dia berada dalam bilik bersama dua anak manakala seorang anak perempuan berada di ruang tamu menonton televisyen.

“Tiba-tiba saya terdengar bunyi ketukan kuat pada pintu dan anak yang berada di ruang tamu ingin membukanya tetpi saya melarang apabila teringat cerita ketukan pintu sebelum ini.

“Saya pun int4i ikut tingkap dan dapati tiada orang, tiada (motosikal) atau kereta di depan rumah dan mengarah anak anak masuk ke bilik sambil buka bacaan Yasin melalui telefon.

“Ketika nak keluar bilik, saya terdengar ketukan kuat lagi, menyebabkan anak-anak berada di bilik men4ngis ketakvtan dan ketika saya nak masuk ke bilik menemani anak terdengar lagi ketukan paling kuat sehingga berg3gar pintu kayu itu,” katanya.

Beliau bernasib baik apabila adik ipar datang ke rumah pada 7.45 malam dan ketika itulah baru pintu dibuka. Katanya, memang tiada kesan orang di luar rumah tetapi terdapat bau h4nyir di sekitarnya.

Sementara itu, Habibah Sulong, 57, dari Kampung Perias berkata, ketukan selama lima minit berlaku pada 9.30 malam Jumaat lalu ketika dia, suami serta tiga anaknya berada di dalam rumah.

“Selepas mendengar ketukan, mula-mula suami ingat ada budak-budak kampung yang main ketuk-ketuk di rumah.

“Tetapi selepas meng!ntai dan tiada orang serta berb4u yang amat bvsuk seperti b4ngkai kami menjadi terkejut dan berasa t4kut,” katanya ketika ditemui.

Seorang lagi penduduk, Siti Fatimah Ghazali, 37, berkata, dia d3mam akibat kejadian ketukan m!steri yang men4kutkan itu.

Katanya, ketukan kira-kira tiga minit itu berlaku pada 9 malam ketika dia sedang tidur di dalam bilik.

Beliau tidak menjangka kejadian itu berlaku pada dirinya kerana selama ini hanya mendengar tentang kejadian melalui Facebook dan akhbar.

Sumber-MH