Tindakan Perlu Dilakukan Demi Menjaga Maruah KAFA

Kuala Lumpur: Sudah puas bersabar dengan segala tudvhan dan tohm4han di media sosial akhirnya pengurusan Persatuan Bolasep4k Kelantan (KAFA) mengambil tindakan undang-undang terhadap beberapa individu yang didapati menvduh badan induk bola sep4k negeri terbabit dengan pen!puan.

Setiausaha Agung KAFA Hussin Deraman berkata, ketika ini seorang pengguna Facebook akan berhadapan tindakan sam4n berikutan mengeluarkan kata-kata cac!an dan tudvhan hingga menjatuhkan reputasi badan induk bola s3pak negeri itu.

Beliau berkata, KAFA tiada kaitan dengan dakw4an terdapat empat d4lang yang menyebabkan ker0sakan terhadap Kelantan FC hingga terpaksa menanggung kerug!an jutaan ringgit.

“Kami tetap mengambil tindakan undang-undang kepada beberapa individu yang dikenal pasti mengeluarkan kenyataan menjatuhkan reputasi KAFA.

“Tindakan itu perlu dilakukan demi menjaga maruah KAFA yang sebenarnya tiada kaitan dengan empat individu terbabit kerana tidak pernah mencampuri segala urusan Kelantan FC.

“Setakat ini, seorang pengguna Facebook sudah dis4man atas tindakan mel4mpaunya dan selepas ini akan ada lagi menerima nasib sama,” katanya.

Sebelum ini, sa!ngan Liga Malaysia (Liga M) 2021 belum lagi bermula namun ketika ini bertiup k3ncang terdapat empat d4lang yang menyebabkan ker0sakan terhadap Kelantan FC hingga terpaksa menanggung kerug!an jutaan ringgit.

Menurut kenyataan media penasihat undang-undang TRW Kelantan FC memaklumkan bahawa nama empat individu terbabit tidak diumumkan berikutan sudah membuat permohonan maaf.

Empat individu terbabit dikatakan cukup dikenali dalam arena bola sepak tempatan dan sering terbabit secara langsung bersama pasukan Liga M.

Sumber-MH