Tugas Suk4r Menanti Terengganu FC II

Kuala Terengganu: Tugas suk4r menanti Terengganu FC II (TFC II) dalam misi mengekalkan r3kod tanpa k4lah s4ingan Liga Perdana apabila berkunjung ke Stadium Negeri, Kuching men3ntang Kuching City FC (KCFC) Sabtu ini.

Bagaimanapun ketua jurulatihnya, Badrul Afzan Razali tetap tenang sambil akui beliau bakal menerapkan strategi berbeza bagi menyerap tek4nan berdepan skuad kendalian jurulatih berpengalaman, Irfan Bakti Abu Salim itu.

Katanya ketiadaan arkiteknya dari Ivory Coast, Dechi Marcel yang beraksi bersama skuad ‘abang’ Terengganu FC (TFC) selepas Lee Tuck mengalami kec3deraan tidak sesekali menjej4skan perancangannya untuk mempertahankan r3kod tanpa kalah itu.

“Atas kertas sudah pasti kami berdepan laluan berl!ku untuk mempertahankan r3kod tanpa kalah lebih-lebih lagi beraksi di stadium l4wan, tapi dalam permainan apa-apapun boleh berlaku.

“Selain mengharapkan ket4jaman peny3rang import, Jordan Mintah, sudah pasti kami mahukan bent3ng pertahanan yang diketuai pemain kelahiran Montenegro, Argzim Redzovic dan pemain Jepun, Masaki Watanabe di jent3ra tengah mampu berfungsi dengan baik.

“Manakala posisi penjaga gol pula kita bakal menurunkan pemain TFC, Mohd Sharmiza Yusof untuk meng4wal pintu gol daripada dibol0si sambil mengharapkan pemain tempatan juga perlu memper4gakan aksi terbaik selepas lebih dua bulan berehat.

“Berita baik buat kita setakat ini apabila semua pemain bebas daripada kec3deraan dan pengg4ntungan selain tahap kecergasan mereka berada pada tahap terbaik,” katanya.

Aksi pusingan pertama di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah pada Mac lalu, kedua-dua terik4t 1-1.

Sumber-MH