Tvlar “Kes Lelaki Berperwatakan Wanita”

SEORANG remaja lelaki berperwatakan wanita c3dera dis4mun dua lelaki warga Bangladesh dalam kejadian di Kampung Gambut, Punggai, Pengerang, semalam.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora, berkata dalam kejadian kira-kira jam 5 petang itu, m4ngsa berusia 17 tahun dikatakan keluar dengan susp3k yang dikenali melalui aplikasi sembang sosial MiChat atas kerelaan sendiri.

Katanya, m4ngsa dikatakan menemani susp3k berusia 30-an itu untuk membeli barang keperluan di sebuah pasar raya di Bandar Penawar.

“Bagaimanapun m4ngsa dis4mun di tepi jalan Kampung Gambut menyebabkan kervgian lebih RM200 termasuk wang tunai dan telefon bimbit.

“M4ngsa turut mengalami kec3deraan di tangan kiri dan kaki kanan akibat dipvkul susp3k,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Katanya, kes itu turut tvlar di media sosial yang memaparkan gambar m4ngsa yang dikatakan dicul!k dan cubaan r0gol.

“Polis menafikan kejadian tvlar itu dan sias4tan mendapati m4ngsa adalah seorang lelaki berperwatakan wanita dan mengenali susp3k menerusi aplikasi MiChat.

“Polis sedang mengesan susp3k dan meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kes berkenaan menghubungi Pegawai Peny!asat, Inspektor Mohd Shukor Ismail di nombor 011-10823779,” katanya kes disi4sat mengikut S3ksyen 394 Kanun Kes3ksaan.

Sumber-MH