Ulasan Ketua Jurulatih Kelantan United FC

Kota Bharu: Ketua jurulatih Kelantan United Football Club (KUFC), Akira Higashiyama memuji persembahan pemainnya apabila men3waskan Polis Diraja Malaysia (PDRM), semalam.

Akira berkata, dia gembira dengan peningkatan aksi yang ditunjukkan pemain yang beraksi lebih baik termasuk pemain import.

Katanya, kejayaan g0l pertama oleh Mohamad Amirul Shafik Che Soh seawal minit ke 2 nyata memberi kelebihan buat pasukan The Green Deers tampil lebih bersemangat.

“Saya gembira dengan persembahan pemain pada perl4wanan petang ini (semalam), kita dah buat keb4ngkitan kembali selepas t3was 0-2 kepada Sarawak United, Ahad lalu.

“Selepas g0l pertama, kita cuba memperbaiki persembahan terutamanya di bahagian pert4hanan dan akhirnya berhasil menang,” katanya dalam sidang media selepas perl4wanan di Stadium Sultan Muhammad Ke IV, Kota Bharu.

Akira berkata, dia akan meneruskan l4tihan dan persiapan bertemu Perak II, Sabtu ini.

Katanya, beliau akan meneruskan semua jadual yang ditetapkan dan memperbaiki beberapa kel3mahan bagi membvru tiga mata baru pada pertemuan ketiga Liga Perdana.

Sehingga kini, KUFC berada di kedudukan ke enam liga.

Bagi Ketua Jurulatih PDRM, Mat Zan Mat Aris pula, g0l pembukaan KUFC nyata memberi tamp4ran buat pasukan S4ka Biru.

Katanya, keced3raan pemain import, Bruno Suzuki yang dikeluarkan sedikit sebanyak turut merenc4tkan perancangan PDRM mengg4ri KUFC.

“Kita tampil berbeza di babak kedua dengan beberapa percubaan mencipta g0l namun kita terus dik3jutkan dengan g0l kedua l4wan,” katanya.

Mat Zan berkata, dia kini berharap pemain utama tidak mengalami kec3deraan dan bersedia b4ngkit untuk men3ntang Kelantan FC, Sabtu ini.

Sumber MH