Apapun Ianya Akan Bantu JDT Untuk Beraksi Dengan Baik

JOHOR BAHRU: Johor Darul Ta’zim (JDT) akan berju4ng habis-habisan bagi membvru kemenangan sebagai bekalan selesa apabila menent4ng Terengganu FC (TFC) pada aksi separuh akhir pertama Piala Malaysia di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, malam esok.

Pengendali JDT, Benjamin Mora berkata walaupun ia aksi separuh akhir namun baginya menent4ng skuad bimbingan Nafuzi Zain ibarat final buat skuad Harimau Selatan dan semestinya menuntut pemainnya memberi 100 peratus komitmen dalam perl4wanan itu nanti.

“Ia perl4wanan suk4r bukan sahaja bagi kami, malah Terengganu juga akan berdepan situasi sama kerana ia membabitkan pembvruan ke pentas final dan beraksi di stadium mereka sememangnya suk4r bagi kami.

“Apapun, keadaan padang di sana akan membantu kami kerana ia seakan Stadium Sultan Ibrahim. Ia juga akan beri keselesaan buat pemain kami beraksi dengan baik dan memp3raga corak permainan konsisten.

“Ia akan beri kesan dengan kaw4lan bola yang tersusun dan mudah untuk pemain JDT bermain seperti biasa tanpa menjej4skan rentak permainan namun kami juga harus berwaspasa dengan anc4man daripada Terengganu yang inginkan kemenangan di laman mereka sendiri,” katanya.

R3kod pert3mbungan JDT dan TFC dalam s4ingan Liga Super tampak seimbang selepas JDT pernah tew4s 1-0 hasil j4ringan Hakimi Abdullah pada aksi pusingan pertama di Stadium Sultan Ibrahi sebelum skuad Harimau Selatan memb4las dend4m dengan kemenangan 1-0 juga pada aksi pusingan kedua di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin hasil gol tunggal Shane Lowry.

Apapun, Mora enggan memikirkan pencapaian yang dilakukan dalam s4ingan liga kerana aksi kal4h m4ti saingan piala berprestij berbeza berbanding liga. Malah ia ibarat perl4wanan hidup dan mati buat kedua-dua pasukan.

Katanya, perancangan taktikal yang lebih 4mpuh memainkan peranan penting untuk berdepan skuad Penyu sekali gus pemain JDT diingatkan tidak terikut-ikut hel4h taktikal pasukan law4n yang boleh memer4ngkap mereka.

Sumber-BH