Impian Mintah Semakin Berk0bar-K0bar

Kuala Terengganu: Pemenang Kasut Emas Liga Perdana musim ini, Jordan Mintah sedar dia bakal dik4wal ketat pertahanan Johor Darul Ta’zim (JDT) pada aksi separuh akhir kedua s4ingan Piala Malaysia di Stadium Sultan Ibrahim, Inskandar Puteri, malam esok.

Namun peny3rang Terengganu FC (TFC) kelahiran Ghana yang pernah berguru bersama akademi bola s3pak Marseille di Perancis hampir dua tahun tidak akan sesekali meng4lah, sebaliknya bakal menggunakan segala pengalaman yang ada untuk untuk meran4pkan skuad kendalian Benjamin Mora itu.

Tambah bekas penj4ring terbanyak Liga Filipina musim 2019 dengan mel3dak 31 gol ketika meny4rung jersi pasukan Kaya FC, dia tiada sebarang tek4nan malah impiannya untuk membvru j4ringan semakin berk0bar-k0bar.

“Saya sentiasa yakin dan tanpa sebarang tek4nan berdepan JDT walaupun beraksi di depan penyokong mereka kerana bola s3pak adalah ‘passion’ saya.

“Apa yang penting kami akan berju4ng habis-habisan untuk membvru j4ringan awal bagi menyunt!k lagi semangat kami untuk menamatkan aksi dengan kemenangan.

“Namun saya jangkakan bakal dik4wal ketat pertahanan l4wan, bermain dengan pasukan yang bagus pastinya kemampuan mereka juga berada pada aras yang tinggi, tapi saya sudah bersedia dan percaya rakan sepasukan dapat membantu,” katanya.

Untuk r3kod Mintah sudah dua musim beraksi dalam Liga Malaysia (Liga M) dan mengumpul 25 j4ringan musim ini termasuk 16 gol bersama pasukan ‘adik’, Terengganu FC II (TFC II), empat gol ketika dipinjamkan bersama pasukan TFC dan lima gol setakat ini dalam aksi Piala Malaysia.

Mengulas lanjut, pemain berusia 26 tahun itu juga meramalkan cab4ran bakal dihadapi pasukannya bukan sahaja di atas padang malah sokongan padu daripada peminat fan4tik JDT.

“Tapi kami tidak bimb4ng sokongan padu daripada penyokong l4wan, lagipun saya gembira jika ramai penyokong memb4njiri stadium kerana suasananya cukup men4rik, cuma kami harapkan aksi berkenaan diadili tanpa sebarang kesil4pan dan telus,” katanya yang meletakkan aksi itu nanti bagaikan pentas final.

Sumber-MH