Mintah Mula Men4kutkan JDT FC

KUALA TERENGGANU: Peny3rang Terengganu FC (TFC), Jordan Mintah mel4ungkan keyakinan untuk mer0b3k kubu Johor Darul Ta’zim (JDT) apabila kedua-dua pasukan itu bakal bert3mbung pada aksi separuh akhir pertama s4ingan Piala Malaysia di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, Isnin ini.

Pemenang Kasut Emas Liga Perdana musim ini dengan 16 gol ketika beraksi bersama pasukan ‘adik’ Terengganu FC II (TFC II) itu mengakui status pasukan gergasi dalam Liga Malaysia (Liga M) tidak sesekali mengg3runkannya.

Sebaliknya pemain kelahiran Ghana itu yang sudah dua musim beraksi dalam Liga M menjelaskan dia bagaikan tidak sabar untuk membuktikan kemampuannya berdepan skuad kendalian Benjamin Mora itu.

Pemain berusia 26 tahun itu juga yakin taktikal jurulatihnya, Nafuzi Zain bakal menambah lagi keyakinannya untuk membantu pasukan meraih kemenangan sebagai bekalan sebelum bert4ndang ke stadium lawan Jumaat ini pada aksi separuh akhir kedua.

“Cab4ran bertemu pasukan terbaik dalam Liga M sentiasa saya nantikan dan sebagai pengg3mpur saya bersedia untuk berdepan dengan mana-mana pertahanan.

“Lagipun pasukan kami sudah bersedia dan bekerja keras untuk berdepan dengan juara Liga Super lapan kali berturut-turut itu, perju4ngan kami tidak akan berhenti selagi misi ke pentas final Piala Malaysia dan bergelar juara tidak tercapai.

“Saya harap rakan sepasukan dapat fokus hingga minit terakhir perl4wanan bagi memastikan kita dapat mengatasi l4wan sebagai bekalan sebelum bertandang ke laman l4wan,” katanya.

Mengulas lanjut, Mintah yang sudah mel3dak empat gol dalam k3mpen Piala Malaysia turut mengharapkan aksi konsisten dapat dikekalkan dalam misi membvru lebih banyak j4ringan.

“Saya gembira dengan peningkatan prestasi sejak kebelakangan ini termasuk menj4ringkan gol, tapi dalam setiap perl4wanan siapa yang menj4ringkan gol itu tidak penting sebaliknya kemenangan pasukan itu yang utama.

“Saya juga dah4gakan sokongan peminat, jadi perl4wanan di tempat sendiri Isnin ini sudah pasti saya inginkan sorakan padu daripada mereka bagi menyunt!k semangat kami ketika bermain,” katanya.

Mintah yang terkenal dengan gaya mer4ngkak selepas mel3dak gol sudah pasti bakal dik4wal ket4t pertahanan l4wan, namun Nafuzi sudah pasti merangka strategi terbaik berdepan juara bertahan itu.

Sumber-BH