Pemain Meningkat Naik Ini Mahu Lem4skan JDT

Kuala Terengganu: Pemain meningkat naik Terengganu FC (TFC), Muhammad Zuasyraf Zulkiefle mahu menggunakan peluang beraksi di laman sendiri untuk ‘melem4skan’ Johor Darul Ta’zim (JDT) pada aksi separuh akhir pertama Piala Malaysia di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, Isnin ini.

Pemain Terengganu FC II (TFC II) yang beraksi cemerlang ketika diturunkan dalam kesebelasan utama menundvkkan Sarawak United FC 4-2 Khamis lalu juga tekad untuk meny3kat pengu4saan pemain tengah l4wan yang menjadi nadi kekuatan skuad kendalian Benjamin Mora itu.

Pemain mesra dipanggil Arah itu juga berazam mahu memb4las kepercayaan ketua jurulatih, Nafuzi Zain yang memberi peluang kepadanya beraksi dalam k3mpen Piala Malaysia kali ini.

“Jika diturunkan sekali lagi sudah pasti saya mahu menggunakan peluang itu dengan sebaik mungkin untuk membantu pasukan mer4kam kemenangan walaupun sedar bukan tugas mudah buat kami berdepan dengan skuad gergasi dalam Liga Malaysia (Liga M).

“Tapi jika rakan sepasukan turun dengan aksi 200 peratus di tambah sokongan padu daripada peminat setia, peluang untuk mencipta kemenangan sebagaimana ketika menump4skan pasukan itu pada aksi pusingan pertama s4ingan Liga Super pada April lalu di Stadium Sultan Ibrahim bakal berhasil,” katanya dihubungi hari ini.

Nada sama turut diluahkan pemain pertahanan k3ntal, Muhammad Mohd Fauzi atau lebih mesra disapa Mad yang berazam mahu memb4las kepercayaan jurulatih jika diberi peluang berada dalam pasukan selepas kembali pulih daripada keced3raan.

“Impian pada kali ini sudah semestinya untuk meng4tasi pasukan JDT selepas ditunjukkan jalan keluar oleh skuad Harimau Selatan itu pada aksi suku akhir 2019.

“Dengan barisan pemain yang lengkap dimiliki TFC pada musim ini dan ditambah sokongan padu daripada peminat setia yang sudah pasti mampu memberikan aura positif kepada pemain, saya percaya peluang kami ke final musim ini cerah,” katanya.

Pemain berusia 25 tahun itu yang pernah menimba ilmu di Queensland, Australia ketika meny4rung jersi Harimau Muda A, bagaimanapun mengingatkan rakan sepasukannya tidak l3ka dengan setiap gerakan pasukan Harimau Selatan itu yang boleh membawa p4dah jika tidak dik4wal ket4t.

“Kami sebagai pemain semestinya bersedia dari segi fizikal dan m3ntal, walaupun semua tahu JDT pasukan yang kuat dalam negara, tapi kami pun mempunyai strategi untuk menundvkkan pasukan gergasi itu, dalam bola sep4k macam-macam boleh berlaku,” katanya ketika dihubungi.

Sumber-MH