Akan Menkaji Kel3mahan Pada Terengganu FC

PENGENDALI KL City FC, Bojan Hodak menjangkakan skuad kendaliannya bakal berdepan tugas suk4r apabila men3ntang Terengganu FC (TFC) dalam aksi Liga Super di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Kuala Terengganu pada Jumaat ini.

Bojak berkata, TFC bakal memiliki kelebihan apabila beraksi di gelanggang mereka sendiri selain mempunyai kekuatan yang cukup seimbang di setiap posisi.

“Terengganu mempunyai pemain muda dan jurulatih yang bagus selain bermain dengan corak permainan yang berkualiti. Sudah tentu ia akan berikan kesuk4ran kepada kami terutama ketika bermain di tempat mereka.

“Tetapi sudah tentu mereka juga ada kelem4han dan kami akan mengk4ji kelem4han tersebut. Sudah tentu kami tidak mahu pulang dengan tangan kosong nanti,” katanya.

Sambil menuntut aksi konsisten, Bojan turut berharap anak-anak buahnya menjadikan kemenangan 2-1 ke atas Sri Pahang FC di Cheras pada Sabtu lalu sebagai motivasi untuk menundvkkan TFC.

“Ketika men3ntang Sabah, kami hanya beraksi baik pada separuh masa kedua, begitu juga ketika men3ntang PJ City FC. Dalam perl4wanan men3ntang Sri Pahang pula, kami bagus hanya dalam tempoh 45 minit pertama.

“Itu masalah Kuala Lumpur dan kami perlu untuk konsisten sepanjang 90 minit. Perkara ini sedang ditambah baik dan saya harap prestasi pasukan akan lebih bagus pada perl4wanan akan datang,” katanya.

Selepas mengh4rungi lapan perl4wanan setakat ini, KL City FC berada di kedudukan kelima Liga Super dengan 12 mata hasil tiga kemenangan, tiga seri dan dua ke4alahan.

Sumber SH