Bagus, Ada Orang Berani, Ikhlas

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) memberi jaminan akan mengambil tindakan segera bagi membanteras kegiatan perjud!an dalam talian, penjualan rok0k selvdup dan aktiviti perniagaan warga asing di Sungai Buloh.

Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata, tindakan tegas pasti diambil terhadap mereka yang bersek0ngkol dalam aktiviti jen4yah itu.

“Bukit Aman sudah memulakan tindakan sebaik pend3dahan mengenai kegiatan itu dibuat menerusi video oleh seorang peniaga, dipercayai penjual burger di kawasan Sungai Buloh.

“Bagus ada pihak yang berani dan ikhlas mend3dahkan situasi sebenar di lapangan, dan kita bertindak segera ke atas semua kegiatan yang salah ini,” katanya.

Dua video yang tul4r menerusi laman sosial Facebook atas nama akaun Hot Burger Malaysia, semalam mend3dahkan kegiatan premis mesin jvdi dan aktiviti penjualan rok0k seludup dan operasi perniagaan h4ram dalam kalangan warga asing.

Video pertama berdurasi 13 minit 28 saat sudah ditonton oleh 3.6 juta orang selepas 18 jam disiarkan, manakala satu lagi video berdurasi 8 minit 29 saat ditonton oleh 1.4 juta penonton.

Sumber-MH