Benjamin Mora Beri Ulasan Tentang Pemain JDT

KUALA LUMPUR: Ketua jurulatih Johor Darul Ta’zim (JDT), Benjamin Mora menyifatkan anak buahnya bukan ‘Superman’ untuk sentiasa mempamerkan aksi cemerlang sepanjang masa.

Ia susulan JDT gag4l meraih kemenangan dalam dua perl4wanan berturut-turut selepas t3was 1-0 kepada Terengganu FC (TFC) di gelanggang sendiri dan terbaharu terik4t 1-1 dengan Kuala Lumpur City FC (KL City), semalam.

Mora mengakui pasukannya mungkin akan berdepan sedikit tek4nan kerana keputusan dalam dua perl4wanan itu menyaksikan beberapa pes4ing utama termasuk Kedah Darul Aman FC (KDA) dan TFC semakin rapat meng3jar mereka di puncak Liga Super.

“Kita akan lihat mungkin kami masih boleh kekalkan kedudukan teratas. Kami akan cuba sedaya upaya dan bekerja keras kerana semua pasukan di dunia pernah jatuh. Kami sudah berada di atas sekian lama, kami tidak boleh harap menjadi Superman.

“Kadang-kadang kami berada di belakang dalam bola s3pak. KL City bermain dengan sangat baik, mereka kom4ak dan teratur. Kami gagal untuk menj4ringkan g0l walaupun memiliki beberapa peluang,” kata Mora selepas aksi berdepan KL City.

JDT yang juga juara Liga Super tujuh kali berturut-turut kini mengumpul 24 mata untuk berada di puncak selepas 11 perl4wanan musim ini, namun hanya dibezakan satu mata dari KDA FC yang menghuni tangga kedua.

Sementara itu, pengendali KL City, Bojan Hodak tetap berpuas hati dengan persembahan dan satu mata yang diraih anak buahnya walaupun beraksi di gelanggang sendiri.

“Bermula dengan aksi pertama berdepan Penang FC hingga perl4wanan ini (berdepan JDT), kami sentiasa meningkat dalam setiap perl4wanan. Hari ini perl4wanan yang bagus, kami melakukan beberapa kesil4pan tetapi saya percaya persembahan kami lebih baik berbanding sebelum ini,” katanya.

Sumber-BH