Berpendapat Baik Diberikan Kepada Syafiq

Kuala Lumpur: Kem negara dig3sa mempert4ruhkan khidmat tenaga tempatan menjelang aksi penting berdepan Vietnam pada perl4wanan Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 di Stadium Al Maktoum, Dubai, Sabtu ini.

Bekas pemain Harimau Malaya, Serbegeth Singh atau lebih mesra dipanggil Shebby berkata, berdasarkan prestasi pasukan ketika tumb4ng 0-4 kepada Emiriah Arab Bersatu (UAE) tempoh hari, beliau mahu Liridon Krasniqi direhatkan bagi menghidupkan kembali bahagian tengah pasukan.

“Saya berpendapat tempat Liridon baik diberikan kepada Syafiq Ahmad yang begitu efektif ketika masuk sebagai pemain gantian men3ntang UAE.

“Pada saya ada baiknya pasukan diromb4k dengan pemain tempatan dan pemain kacukan diberi lebih peluang mengisi kesebelasan utama.

“Jangan nak kata pemain kita tak ada pengalaman kerana tanpa diberi peluang sampai bila pun mereka takkan dapat pengalaman bers4ing di peringkat antarabangsa,” katanya kepada Arena Metro.

Sebelum ini, skuad negara dik3cam hebat susulan kegag4lan mengut!p sebarang mata selepas tew4s dengan UAE.

Paling mengec3wakan peminat adalah aksi longlai dua tonggak naturalisasi negara iaitu Liridon dan Guilherme de Paula yang dilihat gag4l memainkan peranan diharapkan di atas padang.

Malah, De Paula sendiri turut dilabel pem4las kerana dilihat lebih banyak berjalan dan memerhatikan bola tanpa mahu menc4bar pertahanan UAE seperti mana yang dilakukan Syafiq.

Sumber-MH