Bukan Kes Cul!k Tetapi Sebaliknya

KEHILANGAN seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun di Kampung Kelangsat di Sipitang semalam bukan dicul!k sebaliknya did4kwa disembunyikan makhluk halus.

Tul4r di media sosial bahawa kanak-kanak terbabit pada awalnya did4kwa dicul!k sehingga menimbulkan kegus4ran dalam kalangan orang ramai di daerah berkenaan.

Bagaimanapun, siasatan polis di lokasi mendapati beberapa penduduk kampung mend4kwa ins!den itu sebenarnya berkaitan dengan kejadian makhlus halus.

Ketua Polis Daerah Sipitang Deputi Superintendan Champin Piuh berkata, sebaik menerima maklumat, sepasukan polis dikerah ke kampung berkenaan untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Menurutnya, hasil temubual dengan ketua kampung berkenaan dan beberapa penduduk mengesahkan m4ngsa dipercayai disembunyikan makhluk halus.

“Kejadian did4kwa berlaku pada waktu Maghrib pada 6.30 petang dan m4ngsa dikatakan ditemui di belakang rumah ketua kampung itu sendiri.

“M4ngsa did4kwa ditemui di kawasan tanah lapang dalam keadaan telentang sambil tangan di di dada,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Sumber-MH