Ianya Tidak Mengh4lang Terengganu FC II

Kuala Terengganu: Status pasukan ‘feeder club’ tidak mengh4lang skuad Terengganu FC II (TFC II) mencapai petunjuk prestasi utama (KPI) selepas berjaya menamatkan aksi Liga Perdana di tempat ketiga musim ini.

Lebih manis skuad itu juga berbangga apabila peny3rang utamanya, Jordan Mintah meraih gelaran kasut emas bersama peny3rang Johor Darul Ta’zim II (JDT II), Fernando Rodriguez dengan masing-masing menyumb4t 16 gol.

Jurulatih skuad The Turtles, Badrul Afzan Razali berkata, kejayaan yang tidak diduga itu adalah hasil usaha k3ras barisan kejurulatihan, pihak pengurusan serta pemain dan ditambah sokongan padu daripada peminat setia skuad itu.

Jurulatih kelahiran Kemaman itu berkata, secara keseluruhan sepanjang musim ini, beliau bersama barisan kejurulatihan berpuas hati dengan komitmen para pemainnya yang berjaya menamatkan s4ingan liga di kedudukan ketiga.

“Alhamdulillah sas4ran kami untuk sekurang-kurangnya berada di kelompok tiga teratas Liga Perdana musim ini tercapai walaupun musim pertama saya, kejayaan itu adalah hasil usaha pemain yang sentiasa positif dengan memper4gakan aksi terbaik walaupun berdepan beberapa cab4ran dan rint4ngan.

“Kejayaan itu juga memberi petanda skuad yang dibarisi pemain muda kian meningkat, ini sesuatu yang begitu positif buat pasukan negeri dan kebangsaan,” katanya selepas berakhir perl4wanan men3ntang Kelantan United FC (KUFC) di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah malam tadi.

Dalam perl4wanan terakhir itu, skuad The Turtles t3was meng3jut 0-1 hasil j4ringan Mohamad Hakim Ismail pada minit ke-19 sekali gus mer4napkan impian skuad itu untuk meng!ntai kedudukan kedua liga.

“Kegh4irahan pemain untuk membvru j4ringan terutama dengan der3tan peluang dimiliki mungkin antara sebab j4ringan yang dicari tidak berhasil.

“Tapi aksi terbaik yang dipamerkan mereka dalam perl4wanan malam ini (malam tadi) dan keseluruhan aksi musim ini harus dipuji,” katanya.

Sumber-MH