Categories
TERKINI

JDT terus gah

Petaling Jaya (PJ) City meraih satu mata berharga selepas berjaya mengikat juara Liga Super lapan kali berturut-turut, Johor Darul Ta’zim (JDT) 2-2 di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya, sebentar tadi.

Bagaimanapun, satu mata yang diraih itu terus memacu perjalanan Harimau Selatan bagi memburu kejuaraan kesembilan musim ini dengan mereka kini mengumpul 43 mata, tujuh mata di depan pasukan tangga kedua, Sabah.

JDT yang juga juara Liga Super sejak 2014 memulakan sebahagian besar perlawanan babak pertama dengan menampilkan corak permainan mudah menerusi hantaran pendek ke kawasan PJ City.

JDT akhirnya berjaya dengan jaringan gol pada minit ke-48 apabila Bergson menyempurnakan sepakan penalti selepas bola tangan Filemon Anyie Standly.

PJ City yang dilihat mencipta peluang ke kem JDT apabila berjaya menyamakan kedudukan menerusi pemain kebangsaan, Darren Lok hasil bantuan Mahali Jasuli pada minit ke-73.

Akhyar Rashid kembali menceriakan JDT apabila dia menjaringkan gol kedua Harimau Selatan pada minit ke-86, hanya kira-kira empat minit selepas dia masuk sebagai pemain gantian.

Sumber: BH

Jaringan penyamaan R Kogileswaran pada lewat permainan, sekali gus membolehkan PJ City meraih satu mata berharga.