Kant0i Bro, Banyak Pulak Kes Tu..

Kuala Lumpur: Seorang lelaki dit4han semalam selepas dipercayai terbabit dengan kes kecur!n motosikal di kawasan parkir di Stesen Monorel Tun Sambathan, di sini, pada 30 Julai lalu.

Ketua Polis Daerah Brickfields Asisten Komisioner Zairulnizam Mohd Zainuddin@Hilmi berkata, pihaknya menerima laporan daripada anggota polis bantuan berusia 29 tahun yang memaklumkan motosikal miliknya diletakkan di lokasi berkenaan hilang.

“Berdasarkan keterangan m4ngsa, dia menyedari motosikal itu hilang selepas selesai bertugas dan mengesyaki kenderaan berkenaan dicvri kerana kali terakhir ia dilihat jam 12.30 malam hari sama.

“Ketika sepasukan anggota dari Balai Polis Pantai melakukan tugas ronda cegah jen4yah, mereka men4han seorang lelaki berusia 36 tahun di hadapan blok sebuah flat di Pantai Dalam jam 11 malam.

“Hasil pemeriksaan dilakukan kami mendapati motosikal dinaikinya dilaporkan hilang di kawasan parkir di Stesen Monorel Tun Sambathan pada 30 Julai lalu,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Zairulnizam berkata, semakan mendapati susp3k mempunyai sembilan rekod membabitkan kes jen4yah dan dad4h.

“Susp3k dir3man selama tiga hari bermula hari ini hingga 10 September untuk siasatan lanjut mengikut S3ksyen 379A K4nun Kes3ksaan kerana mencvri kenderaan.

“Orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian jen4yah di daerah ini boleh menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Brickfields di talian 03-22979222 untuk tindakan lanjut,” katanya.

Sumber-MH