Kapten Terengganu FC II Mulakan Tekad

Kuala Terengganu: Kapten Terengganu FC II (TFC II), Argzim Redzovic tidak rela ‘berputih mata’ lagi sebaliknya tekad mahu menamatkan aksi pusingan pertama Liga Perdana dengan noktah kemenangan apabila bertemu Kelantan United FC di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, malam esok.

Pemain kelahiran Montenegro yang sudah dua musim bersama skuad The Turtles itu juga mahu mengakhiri ‘badi’ seri dalam tujuh perl4wanan lalu sambil menuntut rakan sepasukannya mampu beraksi 100 peratus hingga tiupan wisel penamat.

“Secara jujurnya saya begitu gembira dengan prestasi dan kerja keras pemain, kami juga sudah melakukan yang terbaik dengan satu-satunya pasukan berjaya mengekalkan r3kod tanpa kal4h setakat ini selepas menjuarai Piala Bandaraya Shah Alam sebelum liga bermula.

“Oleh itu bertemu Kelantan United FC pada aksi terakhir pusingan pertama, kami mahu menceriakan kem penyokong dengan kemenangan lebih-lebih lagi setakat ini kami sudah mengumpul tujuh kali seri.

“Kami juga sudah bersedia untuk menterjemahkan taktikal yang diatur ketua jurulatih, Badrul Afzan Razali, lebih-lebih lagi beraksi di tempat sendiri mampu menyunt!k motivasi yang tinggi untuk terus memegang r3kod tanpa kal4h.

“Pesanan kepada rakan sepasukan agar tidak cepat meng4lah jika diasak sebaliknya perlu tampil dengan semangat ju4ng yang tinggi sebagaimana ketika menump4skan Johor Darul Ta’zim II (JDT) 4-3 biarpun tiga kali ketingg4lan,” katanya yang menyeru sokongan padu penonton.

Sementara itu, Badrul Afzan bakal melakukan romb4kan ke atas pasukannya selepas beberapa kesil4pan individu di kesan ketika ter!kat 2-2 bertemu Selangor FC II minggu lalu.

“Saya tuntut pemain yang bakal diturunkan nanti tidak melakukan kesil4pan yang mungkin boleh membawa p4dah, sebaliknya mereka perlu beraksi mengikut perancangan diatur bagi memastikan kita tidak kec!ciran mata lagi,” katanya.

Selepas sembilan perl4wanan, skuad pembangunan itu hanya mer4kam dua kemenangan dan tujuh kali seri dengan menghuni di tangga keenam liga mengut!p 13 mata manakala Kelantan United ketiga liga dengan mengumpul 16 mata.

Sumber-MH